Heb jij de Kidsweek ‘Ontdek je BIEB special’ al besteld?

Heb jij de Kidsweek ‘Ontdek je BIEB special’ al besteld?

Deze week rolde de eerste Kidsweek ‘Ontdek je BIEB special’ van de pers. Ongeveer 32.000 exemplaren zijn reeds verspreid bij de deelnemende bibliotheken. Heb jij de special al besteld? Doe dat snel, zodat je die vanaf januari gratis aan kinderen van 7-12 jaar kunt uitdelen om hen te laten ontdekken welke coole dingen de bibliotheek te bieden heeft.

Het hele jaar bruikbaar

De special is tijdloos en daardoor multi-inzetbaar door elke bibliotheek. Een voorraad kan het hele jaar door op verschillende momenten gebruikt worden; in contacten met onderwijs, (groot)ouders, kinderen, stakeholders, bij evenementen, presentaties en acties.

Tips

In de special staan veel creatieve doe-dingen. Deze kun je vertalen naar activiteiten in jouw bibliotheek: maak van een podcast of een kijkdoos, vertoon een film, lees voor uit de boekentip en verder:

  • geef twee specials weg als een kind lid wordt van de bibliotheek: een voor het kind zelf en een voor een vriendje of vriendinnetje dat ook lid zou moeten worden;
  • als bibliotheek kun je er een winactie mee uitzetten. Laat je bijvoorbeeld inspireren door een item uit de special, bouw je eigen bieb van de wereld en win een prijs;
  • er worden kinderboekenmakers  geïnterviewd in de special. Je kunt de special weggeven wanneer een kind een boek leent van een van die makers;
  • het is een middel om programmering mee te bedenken. Er vindt een lanceringsavond plaats in Bibliotheek IJmond met een silent disco voor kinderen. Dat kan jouw bibliotheek natuurlijk ook doen.

Toolkit

Verder is er een toolkit beschikbaar met basisteksten en beeldmateriaal voor op jouw bibliotheek website, nieuwsbrief en socials. Deze kun je gebruiken bij de promotie van de Kidsweek-special in jouw bibliotheek. Je vindt er nog meer tips hoe je de special in kan zetten en er is een basisontwerp te vinden voor een inlegvel, zodat je zelf twee pagina’s met extra content over jouw bibliotheek toe kan voegen.

Bestellen

Bestel hier vóór 31 januari de Kidsweek BIEB Special. De special is te bestellen per 100 stuks voor 30 euro.

De levertijd kan oplopen tot een paar weken. 

Speciale website ontdekjebieb.nl

Door de hele special heen staan QR-codes die verwijzen naar deze website. Ook staan hier de bibliotheken die deelnemen aan de Gorgelchallenge. Doet jouw bibliotheek ook mee? Mail dit dan naar Karen Bertrams.

Meer nieuws