HipHop in je bieb 2019/2020: behaalde successen en winactie!

HipHop in je bieb 2019/2020: behaalde successen en winactie!

HipHop in je Bieb is gezamenlijke programmering, floating collecties en informele educatie rond hiphop/urban culture door bibliotheken. Op vrijdag 13 december 2019 kwam de HipHop in je Bieb-taskforce bijeen in de altijd levendige Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Op deze 'Powermeeting' keken we terug op de behaalde successen en bespraken de wensen voor volgend jaar. Deel ook jouw wensen met ons en maak kans op een maand lang gratis het HipHop-meubel & urban collectie in jouw bibliotheek!

Er is echt veel bereikt in 2019. Zo is het Instagram-account HipHop & Je Leest in het leven geroepen. Bij vijf bekende rappers/clips - waaronder Ronnie Flex - maakten we ‘nutshells’: verhalen in een notendop voor Instagram. Er hebben verschillende succesvolle activiteiten voor jongeren plaatsgevonden, zoals masterclasses 'Van droom naar Doel is Doen!' en een drukbezochte pitch night over de beste ideeën. Op het DRONGO talenfestival voor taalprofessionals kreeg het Hip hop-meubel een eervolle vermelding voor originaliteit en relevantie van Onze Taal.

Vereerd waren we dat helemaal vanuit België Dries Decru van bibliotheek Permeke in Antwerpen de taskforce liet zien hoe 'urban' ook leeft bij onze zuiderburen. Er zijn daar het afgelopen jaar tal van evenementen georganiseerd, zoals album release party’s, graffiti workshops en expo’s, lasershoots, en optredens. 

Wensen 2020

Wat willen we in 2020 gaan doen? Een rondje onder de deelnemers leverde mooie wensen voor 2020 op, zoals: 

  • "Meer samenwerkingsverbanden aangaan, waaronder met scholen." (Dries Decru, Bibliotheek Antwerpen- Permeke)
  • "Meer budget en sponsoring voor Hiphop in je bieb en een groter aanbod voor 13-16 jaar ontwikkelen." (Sander Slegtenhorst, Bibliotheek Rotterdam)
  • "Een studiobox lanceren voor jongeren, die ze kunnen lenen als een boek." (Fariesh Abdoelrahman, Quardin)
  • "Op reis gaan voor bonding & inspiratie met de taskforce. Naar Atlanta, Detroit, New York? Een groot lifestyle project met en voor jongeren." (Karen Bertrams, Probiblio)

Lees het hele verslag van de Powermeeting HipHop in je bieb

 

Win een maand gratis HipHop-meubel!

Wat zijn jouw beste ideeën en wensen voor HipHop in je bieb? Mail ze vóór 15 januari 2020 naar kbertrams@probiblio.nl. De beste inzending krijgt in 2020 één maand gratis het HipHop-meubel & urban collectie! Het verrijdbare HipHop-meubel kun je inzetten bij je programmering of je urban collectie ermee onder de aandacht brengen. 

Meer nieuws