Hiphopinjebieb start op Instagram met verhalen van rappers

Hiphopinjebieb start op Instagram met verhalen van rappers

Jongeren zijn te vinden in hun Instagram wereld, voornamelijk bezig met hun helden in de muziekindustrie. Daarom is Hiphopinjebieb waar de massa is: vanaf nu dus ook op Instagram. Het account @hiphopenjeleest trapt af met ‘nutshells’, verhalen in een notendop over een populaire HipHop artiest of muziekvideo. Alle bibliotheken zijn uitgenodigd ook mee te doen met deze en andere activiteiten van de groeiende HipHop taskforce.

Rappers in een notendop 

We droppen de komende 3 maanden op het instagram account @hiphopenjeleest ‘nutshells’, verhalen in een notendop over een artiest of muziekvideo. De nutshells bestaan uit vijf illustraties waar volgers doorheen kunnen swipen. De beelden geven leestips bij het persoonlijke verhaal van de muzikant of clip. Als uitsmijter verwijzen we jongeren door naar hun eigen bieb. De eerste vijf nutshells gaan over populaire rappers: Ronnie Flex, Kendrick Lamar, Josylvio, Tabitha en Noname.

Ronnie Flex ♥ Anne Frank

De eerste nutshell over rapper Ronnie Flex staat nu online. Ronnie Flex heeft een tattoo van Anne Frank en houdt van geschiedenis; lees Het dagboek van Anne Frank! Van Ronnie zelf (1 miljoen volgers op Instagram) kregen we al een leuke reactie, ‘nice dit♥’. Bekijk de nutshell

Dus volg en like @hiphopenjeleest als bibliotheek of bibliothecaris! Willen jullie de nutshells ook delen via de eigen Instagram accounts? Download de afbeeldingen hieronder:

Nutshell Ronnie Flex, deel 1

Nutshell Ronnie Flex, deel 2

Nutshell Ronnie Flex, deel 3

Nutshell Ronnie Flex, deel 4

Nutshell Ronnie Flex, deel 5

Nutshell Ronnie Flex, deel 6

Nutshell Ronnie Flex, deel 7

HipHop taskforce

Het aantal bibliotheken dat meedoet aan HipHop in je Bieb blijft groeien. Bibliotheken Aanzet, Rotterdam, De Boekenberg, Schiedam, Haarlemmermeer, Hilversum, IJmond-Noord bereiken samen met o.a. muziekplatform Hiphopinjesmoel meer en meer jongeren via hun favoriete muziek: HipHop. Door workshops, HipHop meubel in de Bieb en sindskort ook via Instagram. Binnenkort kun je nog meer acties van de HipHop Taskforce verwachten. Doe ook mee!

Info & meedoen

Een leuk gesprek, meer informatie, meedoen of heb je zelf een idee? Neem contact op met Karen Bertrams via kbertrams@probiblio.nl of 06-24556381.

Lees meer over Hiphopinjebieb >>

Bekijk de playlist met filmpjes over urban programmering door bibliotheken

 

 

 

Meer nieuws