Hippe Hersens en de Breintafel

Hippe Hersens en de Breintafel

In november staan Breintafels in vijf Noord-Hollandse bibliotheken. Dit zijn Lonkende Leestafels met materialen rond het thema Hippe Hersens: van het tienerbrein tot burn-out, van Mindf*ck tot robots, gezond ouder worden en breinspelletjes. Download de inspiratie voor activiteiten in de eigen Bibliotheek!   

Rond de tafel vinden laagdrempelige activiteiten plaats, zoals leesclubs en spreekuren. Bezoekers worden uitgenodigd hun verhaal te delen. Samen met Probiblio hebben de bibliotheken een aantal activiteiten uitgewerkt. Zo kan de tafel bijvoorbeeld worden omgetoverd tot een hersenspelletjes-tafel met scrabble, schaken en dergelijke. Alles is mogelijk. 

In november doen veel bibliotheken mee met de campagne Nederland Leest. Het thema is dit jaar Ik, Robot: prima te combineren met Hippe Hersens in de Breintafel. Graag nodigen we dan ook jouw Bibliotheek uit om - bij voorkeur ­‑ in november een Breintafel te plaatsen. 

Op de Lonkende Leestafel-pagina vind je meer bestanden die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een algemene tekst over Hippe Hersens en de Breintafel. Deze kun je gebruiken op je website, in een folder of in een Facebook-bericht. De tekst vul je aan met concrete activiteiten.

Organiseer je een van de activiteiten uit het aanbod van Probiblio, dan kun je de informatie hieruit gebruiken, evenals het Hippe Hersens-logo en de afbeeldingen van de Lonkende Leestafel. Foto’s van boekcovers zijn ook te gebruiken.

De overige foto’s zijn afkomstig van Pixabay. In het document vind je bij elke foto een link naar de oorspronkelijke vindplaats. 

Heb je nog vragen, neem dan contact op met:
Probiblio
Alek Dabrowski, tel. 06 24 54 60 27, e-mail adabrowski@probiblio.nl

Meer nieuws