Horeca in de bibliotheek: de belangrijkste adviezen

Horeca in de bibliotheek: de belangrijkste adviezen

Bibliotheken ontwikkelen zich steeds meer als 'third place', een openbare, aantrekkelijke en waardevolle ontmoetingsplaats voor een breed publiek. In het verlengde daarvan hebben veel bibliotheken vragen over hoe vorm te geven aan hun horecafunctie. Het netwerk van directeuren van Zuid-Hollandse bibliotheken (BOZH) vroeg Probiblio handvatten te verzamelen voor grote, middelgrote én kleine bibliotheken die een horecavoorziening willen opzetten of verbeteren. In onze whitepaper staan de zeven belangrijkste adviezen.

Bekijk de whitepaper 'Handvatten voor horeca in de bibliotheek'

Probiblio heeft een beroep gedaan op horeca-adviseur Sergio Vyent. Inmiddels vooral bekend als gastheer bij het televisieprogramma 'First dates', was hij in het verleden horeca-ondernemer én bibliotheekmanager bij de OBA. Sergio Vyent heeft gesprekken gevoerd met de directeuren/managers van een diverse groep Zuid-Hollandse bibliotheken. Op basis van de gesprekken heeft hij gerichte handvatten geformuleerd, verpakt in 7 adviezen.

De whitepaper fungeert als basisnotitie: het markeert de start van een traject waarin Probiblio samen met een aantal bibliotheken hulpmiddelen ontwikkelt over het thema horeca. Zo startten we een vervolgproject waarin we het zoeken, bepalen en inrichten van de horecavoorziening in de nieuwe bibliotheek in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) intensief volgen. Op basis daarvan ontwikkelen we een aantal aanvullende hulpmiddelen (deels ook uitwerkingen van onderdelen uit de whitepaper).

Vragen?

Vragen over deze whitepaper? Neem contact op met onze Netwerkadviseur Dick van Tol, 06 - 30 47 90 80

Meer nieuws