Hulpmiddelen voor organisatieontwikkeling: aan de slag met verandering

Hulpmiddelen voor organisatieontwikkeling: aan de slag met verandering

Iedere organisatie is in meer of mindere mate bezig met ontwikkeling. Maar waar begin je en hoe pak je het gestructureerd aan, zodat de verandering voor de organisatie beheersbaar blijft? Probiblio maakte een tweetal tools met de belangrijkste bouwstenen voor een functionerende veranderende organisatie.

Voor een succesvolle (bibliotheek)organisatie is het belangrijk om keuzes af te stemmen op de korte- en langetermijndoelen, alle organisatieonderdelen goed op elkaar te laten aansluiten en jezelf stevig te positioneren in het werkgebied. Probiblio kan hierbij helpen.

Gebruik van de hulpmiddelen Organisatiediagnose en Het fundament geven inzicht in de huidige stand van zaken binnen de organisatie en helpen om organisatieontwikkeling planbaar te maken van strategie tot uitvoering.

Bekijk een samenvatting in de factsheet >>

“Het Fundament is een compleet overzicht, waarmee ik bedoel dat echt alles wat er in de organisatie speelt aan bod komt. Daardoor kan je ook goed plannen wat je wanneer doet.” Hester van Beek, Directeur Bibliotheek Rijn en Venen

Meer informatie

In het project Beleid, financieel management en organisatie-ontwikkeling gaan we aan de slag met het vormgeven en professionaleren van de organisatie-inrichting. Neem voor vragen contact op met Frederike Kuijpers-Moelker FKuijpers@probiblio.nl.

Meer nieuws