In 10 stappen naar een privacy-proof Taalhuis

In 10 stappen naar een privacy-proof Taalhuis

Sinds mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG is van toepassing op alle organisaties en personen die in de Europese Unie persoonsgegevens verwerken. Ook het Taalhuis, dat gegevens van taalvragers én van taalvrijwilligers verwerkt, moet voldoen aan deze privacywetgeving. Hoe pak je dit aan? Volg ons 10-stappenplan en je bent een heel eind op weg naar het beter beschermen van de privacy van taalleerders en taalvrijwilligers!

Je staat er met deze uitdaging gelukkig niet alleen voor. In de meeste bibliotheken is een privacycoördinator opgeleid om de dienstverlening van de bibliotheek conform de AVG-regels te organiseren. De privacycoördinator is op de hoogte van alle richtlijnen. Daarom is stap 1: Werk samen met jouw privacycoördinator! En verder: maak afspraken met samenwerkings- partijen, zorg voor kennis en bewustzijn bij je collega’s en maak je klaar voor de certificering. Ook voor dat laatste kun je je juist in deze periode al goed voorbereiden - lees hier hoe je dat aanpakt.

Download het plan 'In 10 stappen naar... een privacy-proof Taalhuis' >>

Meer informatie

Voor bibliotheken is bewustzijn over de privacy van bibliotheekgebruikers erg belangrijk. Voor meer informatie, kijk hier. Download bijvoorbeeld 10 tips voor bibliotheekbezoekers om eigen gegevens beter te beschermen en hun internetveiligheid te verbeteren. Natuurlijk net zo goed handig voor jou als bibliotheekmedewerker.

Meer nieuws