Inschrijving Lerend Netwerk verlengd en startdatum verzet

Inschrijving Lerend Netwerk verlengd en startdatum verzet

Gezien de huidige situatie met het coronavirus is het niet realistisch om in mei met het programma het Lerend Netwerk te starten. Momenteel wordt de nieuwe planning gemaakt en is het doel om eind oktober 2020 te starten met een nieuwe groep enthousiaste leiders van bibliotheken. Dat betekent dat geïnteresseerden de kans hebben zich nog in te schrijven. 

Over het Lerend Netwerk

In opdracht van de SPN en met subsidie van de provincie Noord-Brabant hebben de projectleiders van Cubiss, Probiblio en Rijnbrink het leiderschapsprogramma in samenwerking met de Baak ontwikkeld. Met als belangrijkste doel: kennis en expertise in de branche verbinden. Er zijn designsessies geweest samen met bibliotheekdirecteuren om het programma op te stellen. Hieruit bleek dat er geen behoefte was aan een regulier leiderschapsprogramma, maar aan afstemming over complexe strategische vraagstukken en het verbinden van de al aanwezige kennis en expertise.

Het resultaat is het Lerend Netwerk: opgebouwd uit een deel persoonlijke ontwikkeling, een deel ontwikkeling op organisatieniveau en een deel complexe omgevingsstrategie. Geen dichtgetimmerd lesprogramma, maar een raamwerk met veel ruimte voor de deelnemers om zelf te bepalen welk thema ze willen uitdiepen.

"Er zijn al zoveel visiestukken en leiderschapsopleidingen, maar van elkaar leren was er nog niet in deze vorm. Met het Lerend Netwerk hebben we de mogelijkheid om een beweging te starten en samen meer verandering voor elkaar te krijgen” - Marieke Hezemans, adviseur leiderschap bij Cubiss

Inschrijven

De inschrijvingstermijn voor het Lerend Netwerk wordt verlengd tot de zomer.

Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan via de website van de SPN. Lees vooral de ervaringen van de deelnemers uit de eerste editie en houdt de website van SPN in de gaten voor de nieuwe data.

Voor vragen kun je terecht bij:

Lees ook:

Meer nieuws