Inspiratiegids samenwerking met sociaal werkbedrijven

Inspiratiegids samenwerking met sociaal werkbedrijven

Bij Sociaal Werkbedrijven komt laaggeletterdheid meer dan gemiddeld voor. Welke kansen liggen er voor samenwerking tussen Sociaal Werkbedrijven en bibliotheken? Laat je inspireren door onze nieuwe publicatie, met een beschrijving van het SW-bedrijf en haar medewerkers, vier praktijkvoorbeelden van succesvolle samenwerkingen en een overzicht van SW-bedrijven in Noord- en Zuid-Holland. 

Samenwerking met een SW-bedrijf kan veel verschillende vormen aannemen. Bibliotheken kunnen medewerkers van SW-bedrijven ondersteunen bij het ontwikkelen van hun basisvaardigheden of hen een werkplek te bieden binnen de bibliotheek. Hiermee worden deze medewerkers beter toegerust op een reguliere arbeidsplaats en op zelfstandig functioneren binnen de maatschappij.

Probiblio biedt met deze publicatie bibliotheken inzicht in het SW-bedrijf en haar medewerkers. Wat zijn de succesfactoren bij samenwerking, wie werken er, welk type ondersteuning bieden bibliotheken aan en wat is de mogelijke financieringsbron hiervan? We spraken met vier bibliotheken die de samenwerking al zijn aangegaan: Bibliotheek Bollenstreek, Bibliotheek Gouda, Bibliotheek de Plataan en Bibliotheek Kennemerwaard. Hun inzichten bieden verassende voorbeelden en tonen aan dat samenwerking met een SW-bedrijf kansen biedt om bijvoorbeeld de NT1 doelgroep te bereiken.

Download de inspiratiegids 'Samenwerking Sociaal Werkbedrijven en de bibliotheek'

Meer informatie

In het kader van de inspiratiegids werkten we deze interviews verder uit:

Vragen?

Neem contact op met onze adviseurs Basisvaardigheden.

Meer nieuws