Interview Felice Mul winnaar ticket Bibliotheekplaza 2017

Interview Felice Mul winnaar ticket Bibliotheekplaza 2017

‘Via Bibliotheekplaza blijf ik op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen.' Een vrijkaart voor Bibliotheekplaza op 28 september, wie wil dat nou niet? Na Ineke Blom van Bibliotheek Katwijk wint Felice Mul, kennismanager en taalhuiscoördinator in Bibliotheek het Groene Hart, de laatste. En daar is ze heel blij mee, want met haar Bibliotheek is ze momenteel bezig met een soort ‘expeditie’.

Op de hoogte blijven

Wat hoopt Felice te vinden op Plaza? ‘Als organisatie gaan we graag naar landelijke bijeenkomsten. Zo blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoeten we oude en nieuwe collega’s en worden we inhoudelijk geïnspireerd.’ Ook lokale bijeenkomsten bezoekt Felice vaak, maar Bibliotheekplaza onderscheidt zich door de grootte: ‘Plaza is echt een groot evenement waar je veel nieuwe gezichten ziet en waar landelijke ontwikkelingen boven komen drijven.’

Verkennen

De titel ‘Expeditie Bibliotheekplaza’ past goed bij de uitdagingen van de Bibliotheek waar Felice voor werkt. ‘We zijn steeds meer het sociale domein aan het verkennen. Onze netwerkfunctie breidt zich uit en ook werken we met verschillende nieuwe organisaties samen. Men weet ons te vinden! En daar zijn we erg blij mee.’

Van binnen heel avontuurlijk

De titel van de dag past dus goed bij de Bibliotheek. Maar hoe avontuurlijk is Felice zelf eigenlijk? Lachend: ‘Met twee kleine kinderen vindt mijn avontuur vooral binnenshuis plaats.’ Toch houdt ze niet van gebaande paden in haar werk. ‘Ik bewandel graag onbegane wegen en ben niet bang om te zeggen wat ik denk.’ Een beetje avontuur zit er dus wel in!

Bibliotheekplaza volgeboekt!

Zowel Felice als Ineke zien we graag 28 september in Rotterdam. De vrijkaarten zijn hiermee uitgedeeld. Inmiddels is Bibliotheekplaza 2017 volledig volgeboekt! NIEUWTJE: volgend jaar, op 27 september 2018, organiseert ProBiblio een nieuwe editie! Ben je er dit jaar onverhoopt niet bij? Er wordt de 28e op Twitter live verslag gedaan en achteraf vind je op de website van ProBiblio een verslag met foto’s.

Meer nieuws