Ivy Tellier winnaar Voorleeswedstrijd Read2Me Zuid-Holland

Ivy Tellier winnaar Voorleeswedstrijd Read2Me Zuid-Holland

In een zinderende finale streden tien kandidaten op woensdag 12 april om de titel ‘voorleeskampioen van Zuid-Holland’. De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in het bibliotheektheater in de Bibliotheek Rotterdam, waar een flink aantal toeschouwers zich hadden verzameld om de 10 kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen. 

In een eerdere ronde lazen finalisten uit alle hoeken van Zuid-Holland ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Onder leiding van André Accord vertelden de leerlingen eerst kort iets over zichzelf en over het boek en dan lazen zij het door henzelf uitgekozen fragment voor. 

Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de driekoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen. De jury, bestaande uit Jolanda Hugens, specialist media van de Bibliotheek aan de Vliet, Daniel Albering, kinderboekenwinkel De kleine kapitein en Annemarie Terhell, journalist en recensent, had hier flink wat moeite mee. Gelukkig konden de finalisten en hun aanhang in de tussentijd genieten van André Accord. 

Rond half vijf was dan eindelijk bekend wie dé grote winnaar werd: Ivy Tellier van het Maerlant Lyceum in Den Haag werd door de jury uitgeroepen als beste voorlezer. Zij las voor uit het boek ‘Schuld’ van de schrijfster Mel Wallis de Vries. 

De Zuid-Hollandse bibliotheken en Probiblio kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijd Read2Me! Door de scholen is het initiatief ook met groot enthousiasme binnengehaald. Volgend jaar wordt de wedstrijd dus zeker weer georganiseerd!   

Landelijke finale

Ivy heeft een mooie prijzenbeker gewonnen. Zij gaat nu door naar de landelijke finale op 17 mei 2017,  waarin winnaars uit heel Nederland zullen strijden om de beste voorlezer uit de brugklas van heel Nederland te worden. Deze feestelijke finale wordt gehouden in theater Amstelveen. 

Voorleeswedstrijd Read2Me!

Met het voorleesproject Read2Me! zetten de Zuid-Hollandse bibliotheken in op de combinatie voortgezet onderwijs en leesbevordering. Leerlingen van alle schooltypen kunnen meedoen met deze voorleeswedstrijd die in vier ronden wordt georganiseerd; op school (en in de klas), lokaal in de bibliotheek, provinciaal en tenslotte is er een landelijke finale. Dit schooljaar doet een groot aantal middelbare scholen uit alle hoeken van Zuid-Holland weer mee aan de voorleeswedstrijd Read2Me!

Meer nieuws