Doe weer mee aan Joris' Kerstboom!

Doe weer mee aan Joris' Kerstboom!

Vanwege het succes van vorig jaar gaan Probiblio en KRO-NCRV voor de derde keer een samenwerking aan rondom het tv-programma Joris’ Kerstboom. In het verlengde van het tv-programma stelt KRO-NCRV voor elke bibliotheekorganisatie een Joris’ Kerstboom-pakket beschikbaar. In het kader van eenzaamheid en ontmoeting past deze activiteit goed bij de thema’s waar bibliotheken zich mee bezig houden. Krijg je al zin om weer mee te doen?

Vanwege het 10-jarig jubileum van het programma worden de activiteiten dit jaar uitgebreid. In 2019 zal Joris’ Kerstboom in alle provincies aanwezig zijn, zullen er op 8 locaties opnames zijn (waaronder in één bibliotheek) en wordt de campagne voor Joris’ kerstboom door KRO-NCRV groter aangepakt, o.a. met een online actie.

Het televisieprogramma, onder leiding van presentator Joris Linssen, biedt mensen een plek om bijzondere verhalen te delen. De kerstboom is een ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Wie zet jij in het licht?’ een foto van een dierbare in de kerstboom komen hangen. Door een foto op te hangen kunnen bezoekers bijvoorbeeld een buurman bedanken die altijd snel voor hen klaarstaat of hun moeder die een moeilijke tijd heeft gehad in het zonnetje zetten.

Activiteit in de bibliotheek

Joris’ Kerstboom als activiteit in de bibliotheek heeft als doel om de lokale verbinding van het tv-programma met de samenleving tot stand te brengen. In 2017 is ProBiblio de samenwerking aangegaan met KRO-NCRV rondom dit programma. Dit startte in Noord- en Zuid-Holland en heeft zich vorig jaar uitgebreid tot ruim 170 kerstbomen en kerstboomactiviteiten in verschillende bibliotheekvestigingen in heel Nederland. De betrokken bibliotheken hebben de activiteit als zeer succesvol ervaren. 

Bibliotheken die deelnemen zorgen dat er bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers aanwezig zijn om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden. Het ophangen van de foto's kan leiden tot mooie gesprekken. Erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. Probiblio zorgt voor verschillende middelen om de bibliotheken in staat te stellen de activiteit tot een succes te maken.

Er vindt ook dit jaar een tv-opname plaats in één bibliotheek in Nederland. Vanuit KRO-NCRV wordt er gekeken naar een geschikte draailocatie voor deze opname. Als de agenda van Joris Linssen het toelaat, bezoekt hij daarnaast nog een aantal bibliotheken op zijn route. Over deze bezoeken wordt kort van tevoren besloten.

Doe mee!

Organiseer ook een Joris’ Kerstboom-activiteit in jouw bibliotheekvestiging en doe mee in de aanloop naar de uitzending van het programma Joris’ Kerstboom op tv. De actie loopt van 6 december tot de uitzending vlak voor Kerst. Inschrijven kan tot 28 oktober. Wees er snel bij, want op is op!

Bekijk de voorwaarden en schrijf je in >>

Joris Linssen nodigt de bibliotheken uit weer mee te doen:

 

 

 

 

Meer nieuws