Kinderboekenweek Bibliotheekprogramma 2017 te bestellen!

Kinderboekenweek Bibliotheekprogramma 2017 te bestellen!

‘Er was eens een jongen die niets griezelig vond. Wanneer anderen kippenvel kregen van enge verhalen, begreep hij niet wat daar eng aan was. Als mensen hem vroegen wat hij wilde leren om later zijn geld mee te verdienen, zei hij: ‘Ik wil wel leren griezelen.’* 

Leren om lekker te griezelen! Het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek (t/m Halloween) is gebaseerd op het sprookje *De jongen die op reis ging om het griezelen te leren van de gebroeders Grimm. Laat kinderen kennismaken met hun eigen gevoeligheid tijdens de kant en klare groepsbezoeken voor kleuters (1/2) en versies voor groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Met de GRRRIEZELBIEB-programma’s ervaren de kinderen, net als de jongen in het sprookje, wat ze wel én niet griezelig vinden.

Kleuters werken in een bezoek van 45 minuten aan een Dapperheidsdiploma bij Dit is een boek vol monsters van Guido van Genechten. Met voorleestips voor thuis. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 is er de GRRRIEZELBIEB, een mysterieus uitziende doos, waaruit voorwerpen komen die verwijzen naar spannende boeken (5 titels per groep) waaraan nog spannendere opdrachten verbonden zijn. Aan het eind van het bezoek zijn alle kinderen toegetreden tot het GRRRIEZELGILDE en weten ze welk griezeltype ze zijn.  

Het programma wordt kant- en klaar aangeboden, maar biedt wel keuzemogelijkheden in opdrachten en uitvoering. Het programma is hierdoor gemakkelijk in te zetten en eventueel aan te passen naar wens. Alle boektitels zijn verkrijgbaar, gedeeltelijk kerntitels en klassieken. Vormgeving www.barbaramulderink.nl.  

Wie durven in het duister van de GRRRIEZELBIEB te tasten? Wie durven te kijken, te luisteren én al dat griezeligs te lezen? Wie treden er toe tot het GRRRIEZELGILDE?

De  materialen worden voor 15 juli geleverd.

Meer informatie via Karen Bertrams, kbertrams@probiblio.nl en Stephanie de Kruif, sdekruif@probiblio.nl.

Meer nieuws