Kinderboekenweek bibliotheekprogramma 2018 te bestellen!

Kinderboekenweek bibliotheekprogramma 2018 te bestellen!

Bestel nu het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek 2018 '#BZV: BOEK ZOEKT VRIEND!’. Een spelprogramma in drie varianten; groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8, waarin boeken vrienden worden met kinderen. En andersom. Voor de kleuters is er een interactief programma bij het prentenboek Mag ik meedoen? De bekroonde kinderboeken van 2018 presenteer je met de interactieve PowerPoint.

Algemene informatie

Kleuters maken in een bezoek van ongeveer drie kwartier tot maximaal een uur vrienden met het boek Mag ik meedoen?, geschreven door John Kelly. Aan de uitvoerder de keuze of er, net als vorig jaar, tussentijdse activiteiten plaatsvinden tijdens het voorlezen of juist ná het voorlezen. Mix en match naar wens!

De groepen 3 tot en met 8 beginnen in dit spelprogramma van een uur tot maximaal anderhalf uur met een test en ontdekken welke soort vriendschap, en soort boeken, het beste bij hen past. In groepjes spelen zij een spel met verschillende activiteitmogelijkheden en sluiten vriendschap (of juist niet) met één of meerdere boeken. De vriendengroepjes komen later bij elkaar in de ultieme poging één grote vriendengroep te worden. Kunnen de groepjes elkaar ervan overtuigen dat hun ‘boekvrienden’ ook vrienden kunnen worden van de rest van de groep? 

Materialen programma

Groep 1/2

  • Handleiding
  • PowerPoint
  • Drukwerk PDF om zelf te bewerken en printen of te laten drukken
  • Bedrukt '#BZV: BOEK ZOEKT VRIEND!’ lint voor vriendschapsarmbandjes, vijf meter voor ongeveer 25 bandjes
  • Ideeëngenerator met programmering en leuke tips

Groep 3 tot en met 8

  • Handleiding voor groep 3/4, 5/6, 7/8
  • PowerPoint voor groep3/4, 5/6, 7/8
  • Drukwerk PDF’s voor vriendschapsboekjes om zelf te bewerken en printen of te laten drukken
  • Bedrukt '#BZV: BOEK ZOEKT VRIEND!’ lint voor vriendschapsarmbandjes, vijf meter voor ongeveer 25 bandjes
  • Ideeëngenerator met programmering en leuke tips

Alle materialen, met uitzondering van het materiaal voor de vriendschapsbandjes (zie afbeelding hieronder), worden voor 15 juli digitaal aangeleverd.

Kosten programma

Het programma is voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland te bestellen voor € 150,-. Voor overige bibliotheken zijn de kosten € 185,-. Bestel hier!

Er is extra materiaal voor de vriendschapsbandjes te bestellen voor € 7,- per rol van vijf meter. Hier zijn ongeveer 25 vriendschapsbandjes uit te halen. Er is (ruim) gerekend met een lengte van twintig centimeter voor het maken van een armbandje. Dus ongeveer één rol per groep. Deze zijn ook nog na te bestellen tot en met de kinderboekenweek.

Goed om te weten

Bij de bestelling van het programma ontvang je de materialen voor alle groepen. Het programma wordt kant- en klaar aangeboden, maar biedt wel keuzemogelijkheden in opdrachten en uitvoering. Het spelprogramma is hierdoor gemakkelijk in te zetten en eventueel aan te passen naar wens. Het is uit te voeren in de Bibliotheek én op school.

De opzet van het programma voor groep 3 tot en met 8 is gelijk, er zijn echter verschillen aangebracht passend bij de belevingswereld van kinderen in de combinatiegroepen 3/4, 5/6 en 7/8. Om deze reden zenden we drie verschillende handleidingen en PowerPoints mee. Door te werken met vriendschap thema’s zijn veel verschillende boeken te gebruiken. Het programma is gemaakt door drie bibliotheken en ProBiblio. Vormgeving door Barbara Mulderink.

TIP!

Kom op vrijdag 8 juni naar de preview van het programma voor de Kinderboekenweek 2018 bij ProBiblio! Neem je beste vriend of vriendin mee (dit is natuurlijk gewoon je allerleukste collega) naar onze vriendschappelijke Sneakpreview. Let op: deelname is gratis voor twee personen per bibliotheek die het programma vóór 1 juni besteld hebben. Meld je dus snel aan!

PowerPoint Bekroonde Kinderboeken van 2018.

Presenteer de beste vangst van 2018 met deze interactieve PowerPoint. Met beelden van de boeken en korte teksten bij de Griffels, Penselen & Paletten en Vlag en Wimpels. Voor presentaties aan eigen teams, publiek, leerkrachten en te gebruiken voor narrowcasting. De presentatie bestaat uit een algemene PowerPoint met alle titels en drie versies voor onder- midden en bovenbouw. Naar eigen inzicht aan te passen. Met een leuke quiz voor een betrokken publiek. De PowerPoint ontvang je begin augustus 2018 en kost € 50,- voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en € 70,- voor overige bibliotheken.

Bestel hier het programma! Bestellen is mogelijk tot en met de Kinderboekenweek.

 

Materialen worden voor 15 juli geleverd. Meer informatie via Karen Bertrams, kbertrams@probiblio.nl en Stephanie de Kruif, sdekruif@probiblio.nl

Meer nieuws