Kinderboekenweek bibliotheekprogramma 2018 te bestellen!

Kinderboekenweek bibliotheekprogramma 2018 te bestellen!

Bestel nu het bibliotheekprogramma voor de Kinderboekenweek 2018 '#BZV: BOEK ZOEKT VRIEND!’. Een spelprogramma in drie varianten; groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8, waarin boeken vrienden worden met kinderen. En andersom. Voor de kleuters is er een interactief programma bij het prentenboek Mag ik meedoen? De bekroonde kinderboeken van 2018 presenteer je met de interactieve PowerPoint.

Algemene informatie

Kleuters maken in een bezoek van ongeveer drie kwartier tot maximaal een uur vrienden met het boek Mag ik meedoen?, geschreven door John Kelly. Aan de uitvoerder de keuze of er, net als vorig jaar, tussentijdse activiteiten plaatsvinden tijdens het voorlezen of juist ná het voorlezen. Mix en match naar wens!

De groepen 3 tot en met 8 beginnen in dit spelprogramma van een uur tot maximaal anderhalf uur met een test en ontdekken welke soort vriendschap, en soort boeken, het beste bij hen past. In groepjes spelen zij een spel met verschillende activiteitmogelijkheden en sluiten vriendschap (of juist niet) met één of meerdere boeken. De vriendengroepjes komen later bij elkaar in de ultieme poging één grote vriendengroep te worden. Kunnen de groepjes elkaar ervan overtuigen dat hun ‘boekvrienden’ ook vrienden kunnen worden van de rest van de groep?

BEKIJK DE MATERIALEN

Meer informatie via Karen Bertrams, kbertrams@probiblio.nl en Stephanie de Kruif, sdekruif@probiblio.nl

Meer nieuws