Lockdown-lessen voor scholieren van Ronnie Flex en andere rappers

Lockdown-lessen voor scholieren van Ronnie Flex en andere rappers

Thuisonderwijs volgen van de rappers Ronnie Flex, Josylvio, Noname en Kendrick Lamar? YES! Voor nieuwsgierige jongeren, ouders, leerkrachten en bibliothecarissen ontwikkelde Probiblio en de hiphoptaskforce-bibliotheken met platform Hiphop in Je Smoel unieke online lespakketten. Ga aan de slag met de vakken Nederlands, Engels, geschiedenis, maatschappijleer, beeldende vorming en natuurlijk muziek!

Vanaf 10 jaar zijn er de lespakketten over Ronnie Flex en Josylvio. En vanaf 12 jaar de nutshells van Noname en Kendrick Lamar. Het gaat hier met name over Engelstalige teksten. Download gratis de vier ‘nutshells’ via Hiphop in Je Smoel.

‘Dat een lespakket zeker niet saai hoeft te zijn, bewijzen deze bekende rappers’ - NRC

 

Hiphop is een hele talige muziek, rappers spelen met taal. In de lessen wordt daar heel mooi gebruik van gemaakt: in taalonderwijs, maar ook bij vakken als maatschappijleer en geschiedenis. Leestips voor boeken, songteksten van raps en zelfs de tatoeage van Ronnie Flex (op z’n arm staat Anne Frank) vormen inspirerend lesmateriaal.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over HipHop in je Bieb en volg ons op Instagram @hiphopenjeleest en @hiphopinjebieb

Jeugd merkt zo dat leren leuk kan zijn. Op die manier wordt het meer dan alleen huiswerk' - Jaap van der Doelen/Hiphop In Je Smoel in het AD

 

Meer nieuws