Maakplaatswerkgroep en knutselclub

Maakplaatswerkgroep en knutselclub

Op dinsdagmiddag 2 oktober om 12.30 uur vindt de eerste bijeenkomst plaats van de nieuwe maakplaatswerkgroep. Deze werkgroep is bedoeld voor medewerkers van bibliotheken die een maakplaats willen opzetten of dit recentelijk hebben gedaan, en op zoek zijn naar hulp, ondersteuning of inspiratie. De werkgroep helpt elkaar bij praktische zaken zoals visie, implementatie, financiering, inrichting/hardware en programma.

We gaan gezamenlijk op zoek naar antwoorden op vragen als:

  • Waarom is de bibliotheek de juiste plek om een maakplaats te herbergen (visie)?
  • Hoe zorg ik dat mijn werknemers de vaardigheden onder de knie krijgen om in een maakplaats te kunnen en durven werken (personeel)?
  • Wat zijn de kosten voor de inrichting van een maakplaats (financiën)?
  • Wat heb je allemaal nodig om een maakplaats in te kunnen richten (inrichting)? 
  • Ik heb een maakplaats en nu? Wat voor workshops zijn geschikt (programma)?

Tijdens deze eerste bijeenkomst maken we onderling kennis en kijken we welke vraagstukken er precies binnen de groep leven. De volgende bijeenkomsten richten we in rond een vijftal hoofdthema’s. De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Probiblio in Hoofddorp, maar het streven is om de volgende sessies in verschillende Bieblabs te organiseren (omdat gluren bij de buren toch een beproefde manier is om geïnspireerd te raken). 

Knutselclub

Aansluitend aan deze sessie steken we, met iedereen die daar interesse in heeft, de handen ook letterlijk uit de mouwen tijdens de eerste editie van onze Knutselclub. Dit is een terugkerende maaksessie waarbij we telkens bepaalde technieken centraal stellen en hier direct mee aan de slag gaan. Dit idee is geboren uit de frustratie dat we nooit tijd hebben om al die inspirerende nieuwe leermiddelen uit te proberen. 

Praktisch gezien komt dit neer op de volgende dagindeling:

12.30 – 14.30 uur Maakplaatswerkgroep 
15.00 – 17.00 uur Knutselclub

Voor zowel de Maakplaatswerkgroep als de Knutselclub zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar rbrok@probiblio.nl of bvteijlingen@probiblio.nl. Hopelijk tot dan! 

Meer nieuws