Muziekservice in Airport Library

Muziekservice in Airport Library

Bezoekers aan Airport Library kunnen nu kennismaken met muziek van Nederlandse musici. Ze kunnen op hun eigen smartphone naar de muziek luisteren en de bijbehorende video’s bekijken. Met deze toevoeging geeft deze openbare bibliotheek op Schiphol nader invulling aan haar functie van etalage van de Nederlandse cultuur.

Door een QR-code te scannen worden bezoekers naar een mobiele website geleid, waarop vijf selecties van tien opnamen worden gepresenteerd. De vijf categorieën zijn pop, dance, jazz, solisten en componisten. Elke opname wordt kort beschreven en geeft een directe link naar een YouTube-video.

De vijftig opnamen bieden een staalkaart van de internationaal georiënteerde Nederlandse muziek, van de 15e eeuwse componist Jacob Obrecht tot wereldtop-DJ Martin Garrix. Daar tussenin zit de muziek van Shocking Blue, Junkie XL, Mischa Mengelberg, Janine Jansen, Jan Pieterszoon Sweelinck en vele anderen.  

De muziekservice is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse muziekbibliotheek Muziekweb.

Over Airport Library

Airport Library startte in 2010 als samenwerking tussen bibliotheekorganisaties en Amsterdam Schiphol Airport. De bijzondere bibliotheek genereerde meteen veel nationale en internationale aandacht en won de verkiezing van beste nieuwe luchthavenvoorziening wereldwijd.

Airport Library is te vinden op de Holland Boulevard, het verblijfsgebied voor intercontinentale reizigers. In dit gebied zijn ook dependances van het Rijksmuseum en NEMO te vinden. 

De bibliotheek is al vanaf de opening een zeer gewaardeerde voorziening op de luchthaven en trekt in een normaal jaar enkele honderdduizenden bezoekers.

Meer weten?

Kijk op www.airportlibrary.nl of neem contact op met Dick van Tol, Projectleider Airport Library via 06 304 79 080. 

 

Meer nieuws