Nationale voorleeswedstrijden 2022

Nationale voorleeswedstrijden 2022

Probiblio organiseert ook in 2022 in samenwerking met bibliotheken en scholen de voorrondes van de voorleeswedstrijden. De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8 waaraan alle basisscholen mee kunnen doen. De wedstrijd wordt in 2022 voor de 28ste keer georganiseerd. Ook de voorleeswedstrijden voor brugklassers en pabo-studenten zijn weer opgestart.

 Er zijn drie soorten voorleeswedstrijden voor drie verschillende doelgroepen. Naast de Nationale Voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen, is Read2Me! dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs waarmee (voor het 10e jaar) het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs wordt bevorderd. En in samenwerking met Stichting Lezen organiseren we ook voor de 10e  keer de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten.

Promoot deze Voorleeswedstrijden bij jouw lokale scholen

Gebruik bijvoorbeeld de Kinderboekenweek-periode om de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd op de basisscholen te laten plaatsvinden. Schoolwinnaars voor de Nationale Voorleeswedstrijd kunnen worden aangemeld tot 6 december 2021 via de website www.voorleeswedstrijd.nl. Het aantal scholen en klassen voor Read2Me kunnen tot 30 oktober worden doorgegeven aan voorleeswedstrijd@probiblio.nl. Pabo’s kunnen zich voor 1 december aanmelden via de website www.pabovoorleeswedstrijd.nl.

De data van de provinciale finales zijn als volgt:

  • 25-03-2022: Voorleeswedstrijd R2M NH, Amsterdam
  • 30-03-2022: Voorleeswedstrijd R2M ZH, Rotterdam
  • 01-04-2022: Voorleeswedstrijd Pabo NH en ZH, Rotterdam
  • 08-04-2022: Voorleeswedstrijd PO ZH, Rotterdam
  • 13-04-2022: Voorleeswedstrijd PO NH, Amsterdam

Meer informatie

www.denationalevoorleeswedstrijd.nl

www.read2mevoorleeswedstrijd.nl

www.pabovoorleeswedstrijd.nl

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur deze dan naar voorleeswedstrijd@probiblio.nl

Meer nieuws