Nieuwe gedichten in de Wolk-app en lesbrieven beschikbaar

Nieuwe gedichten in de Wolk-app en lesbrieven beschikbaar

In 2019 lanceerde Probiblio de app Wolk waarmee jongeren in de bibliotheek met behulp van augmented reality kennismaken met poëzie. Naar aanleiding van enthousiaste reacties is de app nu uitgebreid met 5 nieuwe gedichten en zijn bijbehorende lesbrieven beschikbaar.

In de app zijn nu 5 nieuwe gedichten van onder andere Tim Hofman, Teske de Schepper en Anne Vegter te vinden. In het lesprogramma zijn 3 nieuwe verwerkingsopdrachten toegevoegd. Ook hebben enkele verwerkingsopdrachten uit 2019 een kleine verandering ondergaan of een toevoeging gekregen. Er is dus weer genoeg nieuws te ontdekken in de Wolk-app!

Communicatietoolkit

Naar aanleiding van de updates in de app hebben wij ook de communicatietoolkit van Wolk geüpdatet.

Download hem hier >>

Organiseer een (poëzie)schrijfactiviteit in jouw bibliotheek

Ben je enthousiast geraakt over poëzie in de bibliotheek en wil je een (poëzie)schrijfactiviteit organiseren in jouw bibliotheek? Probiblio begeleidt je hier graag bij! We hebben schrijfexperts in huis en adviseurs om advies op maat te geven en jouw activiteit succesvol te maken. Samen ontwikkelen we bijvoorbeeld een poëzieworkshop of een gedichtenwedstrijd, speciaal voor kinderen, jongeren of volwassenen.

Voor wie?
Voor bibliotheken in Zuid-Holland is deze ondersteuning kosteloos. Bibliotheken in Noord-Holland kunnen we informeren en zij kunnen gebruik maken van de ideeën die we ontwikkelen. Je kunt contact opnemen voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten.

Wanneer?
Je kunt je tot 1 oktober 2020 aanmelden. In overleg met jou bepalen we wanneer we aan de slag gaan (denk aan een aantal dagdelen in het najaar van 2020). We ontwikkelen een activiteit in aanloop naar of tijdens de Poëzieweek 2021.

Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met Alek Dabrowski, adabrowski@probiblio.nl.

Meer weten over Wolk?

Wil je meer weten over Wolk en zelf aan de slag? Op www.probiblio.nl/Wolk vind je alle informatie die je nodig hebt om te starten. 

Lees ook:

Meer nieuws