Verlenging maatregelen in verband met coronavirus en protocol gefaseerde openstelling

Verlenging maatregelen in verband met coronavirus en protocol gefaseerde openstelling

Op deze Wereldboekendag weten we dat bibliotheken helaas ook na 28 april dichtblijven. Dat bleek uit de persconferentie van het kabinet over de verlenging van maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus (COVID-19). De aandacht gaat nu uit naar de gedeeltelijke hervatting van het onderwijs. We zullen nog even geduld moeten hebben, want bibliotheken gaan in elk geval niet open voor 20 mei. Wat zijn de gevolgen hiervan voor bibliotheken en de dienstverlening van Probiblio?

Protocol gefaseerde openstelling bibliotheken

De VOB bereidt zich samen met SPN en KB voor op de gefaseerde openstelling van bibliotheken. In het protocol ‘Gefaseerde openstelling bibliotheekvestigingen’ staan alle maatregelen die de bibliotheek in acht moet nemen als zij (gedeeltelijk) opengaan. Bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne, omgaan met bezoekers, uitleg van het systeem van toegangsitems zoals mandjes en de omgang met leveranciers. Het protocol is inmiddels door de VOB verspreid. Heb je vragen over het protocol en wat dat voor jouw bibliotheek betekent? Neem contact op met onze adviseur Dick van Tol (tel. 023 5546 362) of met de VOB (tel. 030-3070300).

Wat doet Probiblio?

Logistiek

Veel bibliotheken starten een afhaal-en/of brengservice op, of hebben die service al opgestart. Het verkeer tussen bibliotheekvestigingen kan daardoor ook weer intensiever worden. Probiblio wil daar graag in ondersteunen. Wij kijken goed wat we wel én niet kunnen doen waarbij we rekening houden met efficiency en veiligheid. Zowel voor de bibliotheek als onze chauffeurs. Ook de verplichte 72-uurs quarantaine van de boeken speelt daarbij een rol.

Lees hier meer over onze logistieke dienstverlening op dit moment.

Als je de beschermingsmaterialen op een centrale plek laat bezorgen, dan denkt de vervoersdienst graag mee over het transport naar de vestigingen.

Kun je ondersteuning gebruiken bij het opnieuw indelen van de bibliotheekvestiging (kasten verschuiven, etc) vanwege de corona-maatregelen, dan zijn onze chauffeurs ook beschikbaar om je een stevige hand te helpen. Wij beschikken ook over kastverplaatsingssystemen. Neem voor al je vragen contact op met vervoersdienst@probiblio.nl

Onderwijs

Nu het basisonderwijs na de meivakantie weer van start gaat, denkt Probiblio op landelijke niveau mee over de ondersteuning van de Bibliotheek op school.

Evenementen

Al onze evenementen zijn tot 1 juni afgelast. We beslissen op korte termijn hoe we omgaan met de in juni geplande evenementen. De Projectendag van 25 juni gaat in elk geval niet door in de vorm zoals we gewend zijn. Dus geen samenkomst met collega’s uit het netwerk op ons kantoor in Hoofddorp en het fysiek bijwonen van inspirerende projectpresentaties. Gezien alle andere maatregelen die voorlopig verlengd zijn en de huidige stand van zaken, lijkt ons dit de beste beslissing. Je hoort van ons of we de dag anders inrichten of verplaatsen.

Kantoor en bereikbaarheid

Al onze bestaande maatregelen worden verlengd tot en met 19 mei:

  • Praktisch al onze medewerkers blijven vanuit huis werken. Contactgegevens van MT-leden en adviseurs vind je op onze website
  • Onze receptie is bemand van 9.00 uur tot 12.00 uur. Bel je tussen 12.00 -17.00 uur naar tel. 023 5546 100, dan krijg je via ons antwoordapparaat het verzoek te mailen naar info@probiblio.nl. Deze mailbox wordt zeer regelmatig bekeken. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld of ontvangt een reactie van de juiste contactpersoon.
  • Heb je een vraag voor onze collega’s van Logistiek, bel dan naar tel. 023 5546 300 of mail vervoersdienst@probiblio.nl
  • Voor vragen over Wise, verzoeken we je een melding te maken in TOPdesk of te mailen naar servicedesk@probiblio.nl

 

We wensen jullie veel succes en sterkte toe!

Meer nieuws