Nu drie Break-in Boxen

Nu drie Break-in Boxen

Met de Break-in Boxen komt erfgoed tot leven. Voor kinderen tussen de tien en veertien jaar* biedt Probiblio Break-in Boxen aan: een ‘omgekeerde’ escaperoom. Bibliotheken krijgen een mysterieuze, historische box die alleen opengemaakt kan worden door het oplossen van puzzels en raadsels.

Er zijn drie Break-in Boxen: 

  • De Atlantikwall: lukt het jullie om de soldaat te redden en de geheime boodschap te versturen?
  • Archeologie: ontrafelen jullie het geheim van Professor Rövers en haar obsessie met archeologische ontdekkingen?
  • Landgoederen: Wat is er gebeurd met het landgoed Welbehagen? Het enige wat we weten is dat er jaren geleden een heel vreemd feestje heeft plaatsgevonden. Kunnen jullie dit mysterie oplossen?  

De Break-in Box kan als activiteit in de bibliotheek worden aangeboden voor groepen van maximaal acht personen. Een sessie met de Break-in Box duurt ongeveer 45 minuten. Bibliotheken in Zuid-Holland kunnen kosteloos gebruik maken van de Break- in Boxen. Je kunt de box voor een dag lenen waarbij er een trainer van Probiblio meekomt om het spel te begeleiden. Nog leuker is het om de box voor een langere periode te lenen. Je kunt de activiteit dan meerdere keren aanbieden. Wanneer je de box voor een langere tijd leent, krijgen de betrokken medewerkers een korte training om het spel te kunnen begeleiden. 

Voor meer informatie of voor het reserveren van de boxen kun je contact opnemen met Ruud Brok, rbrok@probiblio.nl of Britt van Teijlingen bvteijlingen@probiblio.nl.

*De activiteit kan ook worden aangeboden voor volwassenen

Foto: Break-in Box Atlantikwall

Meer nieuws