Nu geopend: de ThuisBieb

Nu geopend: de ThuisBieb

Sinds vanochtend is iedereen welkom in de ThuisBieb: dé online bibliotheek, een initiatief van de KB. Nu de bibliotheken gesloten zijn, vormt de ThuisBieb het welkome alternatief voor iedereen, lid of geen lid van de bibliotheek, die graag een boek wil lezen.

Met de maatregelen rondom de coronacrisis is er een flinke toename van het gebruik van de online diensten van de bibliotheek, zoals e-books en de LuisterBieb. Nu is iedereen ook welkom in de ThuisBieb; hiermee bieden alle bibliotheken gezamenlijk alle Nederlanders een mooi leescadeau, ondanks dat de bibliotheekgebouwen momenteel gesloten zijn. In de ThuisBieb-app staan 100 e-books, die voor iedereen, lid of (nog) geen lid van de bibliotheek, beschikbaar zijn tot 10 mei.

In de groep online Bibliotheek op MetdeKB staat onder ‘ThuisBieb’ alle relevante informatie voor medewerkers van de bibliotheek. Speciaal voor de klantenservice staat er ook informatie waarmee klanten ondersteund kunnen worden.

De ThuisBieb downloaden

De app is te downloaden via de Apple App Store en nu alleen nog beschikbaar voor iOS-gebruikers. De livegang van de Android-app volgt binnenkort.

Meer praktische informatie over de ThuisBieb.

Meer informatie

Probiblio ondersteunt bibliotheken bij het beantwoorden van vragen over de online diensten van de KB. Heb je vragen? Mail dan naar onlinebibliotheek@probiblio.nl.

Voor meer informatie over de ThuisBieb kun je terecht bij Naomi Degenaars en Bertil Voogd via accountmanagement@kb.nl.

Meer nieuws