Oproep: ‘good practices’ voor de Projectendag 2020

Oproep: ‘good practices’ voor de Projectendag 2020

Op 25 juni 2020 is de jaarlijkse Projectendag voor de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Deze dag staat dit jaar in het teken van good practices: we kunnen zoveel leren van elkaars goede ideeën. Heeft jouw bibliotheek een opvallend, innovatief en goed deelbaar succes? Pak het podium op de Projectendag 2020!

Ondanks de onzekere omstandigheden rond het coronavirus, heeft Probiblio besloten voorlopig verder te gaan met de voorbereiding van de Projectendag. Wij hopen dat bibliotheken ondanks de omstandigheden de tijd en aandacht kunnen vinden met deze oproep aan de slag te gaan.

Heeft jouw bibliotheek een vernieuwend project ontwikkeld dat succesvol is? Zijn er activiteiten in de bibliotheek waar je trots op bent maar waar nog weinig anderen uit de branche weet van hebben? En zijn deze initiatieven ook goed op te pakken door collega-bibliotheken? Deel deze good practices dan met de collega’s uit Noord- en Zuid-Holland tijdens de Projectendag! We zien jouw reactie graag vóór 20 april tegemoet!

Wat zijn de mogelijkheden?

Optie 1: Houd een presentatie

In een deelsessie vertel je kort de details van de good practice. Wat was de aanleiding? Wat maakt dit initiatief tot een succes? Wat zijn de investeringen voor de bibliotheek? Welke documenten of links kun je nu al delen met collega’s? Vervolgens is er ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen.

Duur: 45 min., mogelijk meerdere rondes

Plaats: in een vergaderzaal

Ondersteuning: een adviseur van Probiblio neemt contact op om de presentatie voor te bereiden

Optie 2: Een marktkraam op de Projectenmarkt

Leent jouw good practice zich beter voor een plek op de markt waar je in contact gaat met de voorbijgangers? Reserveer dan een marktkraam en stal materialen uit. Of reserveer een (sta)tafel als dat beter past.

Duur: tijdens de lunchpauze (1 uur)

Plaats: een kraam of (sta)tafel in de wandelgangen

Ja, ik wil een good practice delen


Wie is je publiek?

De bezoekers van de Projectendag bestaan traditiegetrouw uit leidinggevenden en specialisten van de 39 bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland, en adviseurs van Probiblio.

Wat gebeurt er na afloop met de good practices?

Het doel van de dag is de ‘parels’ voor het hele Noord- en Zuid-Hollandse netwerk beschikbaar te maken. Heeft de bibliotheek eigen materiaal ontwikkeld waarmee een good practice snel en makkelijk te delen is? Dan zorgt Probiblio ervoor dat dit materiaal in het netwerk beschikbaar komt. Zo niet, dan maakt Probiblio in overleg met de betrokken bibliotheek een handzaam stappenplan of een handleiding. Wellicht leent de good practice zich ook heel goed om op te schalen naar een regionaal project. Ook hierin kan Probiblio een rol spelen.

We zien jouw reactie graag tegemoet!

Save-the-date donderdag 25 juni 2020

Noteer alvast in je agenda: 25 juni van 9.00 uur tot 14.30 uur bij Probiblio in Hoofddorp. En enthousiasmeer jouw collega’s om hetzelfde te doen! We hopen dat het jou de gelegenheid biedt elkaar, na tijd van social distancing, weer te ontmoeten en bij te praten. Elke bibliotheek kan met meerdere personen deelnemen. In mei ontvang je de officiële uitnodiging met het programma.

Bekijk het voorlopige programma van de Projectendag >>

Bekijk de terugblik van de Projectendag 2019:

Meer nieuws