Innovatief idee op de biebvloer? Dien in voor de Projectendag!

Innovatief idee op de biebvloer? Dien in voor de Projectendag!

Leeft er in jouw bibliotheek een innovatief idee en wil je deze toetsen onder collega’s in de branche? Ben jij een innovator, creator of inspirator binnen jouw bibliotheek en schiet jou meteen een gaaf project te binnen? Stuur het voor 26 april in, en wie weet pitch jij jouw idee op de Projectendag.

Voor de Projectendag op 20 juni zijn we op zoek naar innovaties in de bibliotheeksector. Elke bibliotheek kan meerdere ideeën indienen. Bijvoorbeeld voor nieuwe innovaties in de bibliotheeksector of voor het uitrollen van bestaande innovaties provinciebreed.

Dien jouw idee in >>

Wat gebeurt er met mijn idee?

Begin mei krijgen de indieners bericht over welk project ze op de Projectendag kunnen komen presenteren. Voor alle gekozen ingediende voorstellen geldt dat een adviseur van Probiblio contact opneemt om te sparren. Samen kan de pitch verder worden verbeterd.

Presenteren op de Projectendag

De ideeën worden gepitcht op de Projectendag op 20 juni, in verschillende deelsessies. Het publiek bestaat uit kleine groepen MT-leden en inhoudsdeskundigen van andere bibliotheken en Probiblio-adviseurs. Degenen die hun projecten gaan pitchen, toetsen hun idee op waarde bij de aanwezigen en organiseren medewerking. Speelt het thema ook bij andere bibliotheken? Is het projectidee nog aan te scherpen? Wat heeft het idee minimaal nodig om uitgevoerd te worden? En wie wil aan het project meedoen? Het uiteindelijke doel is dat er mooie samenwerkingen en kwalitatief goede netwerkprojecten ontstaan.

Bekijk het voorlopige programma van de Projectendag >>

Van pitch naar projectvoorstel

Na de Projectendag wordt de pitch bij voldoende belangstelling door de vertegenwoordigers van de betrokken bibliotheken samen met inhoudelijke Probiblio-adviseurs uitgewerkt tot een projectvoorstel. Dan wordt ook gezamenlijk bepaald wat het project aan eventuele provinciale mensen en middelen nodig heeft.

Meer nieuws