Pabostudente Iris Jansen is beste voorlezer van Noord-Holland

Pabostudente Iris Jansen is beste voorlezer van Noord-Holland

Op woensdag 29 maart vond de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd in Noord-Holland. Tijdens deze provinciale finale streden 5 finalisten tegen elkaar om een finaleplek te bemachtigen. De provinciale finale vond plaats in Bibliotheek Zuid-Kennemerland, vestiging Haarlem. De organisatie was in handen van Probiblio. 

Op donderdag 1 juni a.s. zal Iris de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in Openbare Bibliotheek Amsterdam en begint om 18.30 uur. Tijdens deze wedstrijd lezen de provinciale kampioenen  uit hun gekozen boek voor én zij lezen onvoorbereid voor. 

Winnaar Iris Jansen zit op de Hogeschool vna Amsterdam, afdeling Pabo. Zij las een fragment voor uit het boek ‘Kinderen van het achtste woud’ van Els Pelgrom. 

De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd  wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.

Meer nieuws