Podcast Lara Nuberg over de bibliotheek van de toekomst

Podcast Lara Nuberg over de bibliotheek van de toekomst

Wat is de rol van de bibliotheek over 20 jaar? Om die vraag te beantwoorden heeft Probiblio samen met bibliotheken een denktank samengesteld van innovatieve denkers en gebruikers van de bibliotheek. Podcastmaker Maarten Westerveen gaat erover met de denktankleden in gesprek. Dit keer met Lara Nuberg!

Lara Nuberg schrijft, spreekt en maakt (audio)verhalen over koloniale geschiedenis en identiteit voor onder anderen Het Parool, de Volkskrant en NPO Radio 1. Momenteel werkt ze bij Das Mag aan haar debuutroman. Wat zijn haar gedachten over hoe de bibliotheek er over 20 jaar uitziet? 'Een gedekoloniseerde bibliotheek is voor mij een bibliotheek die wordt gecureerd door een diverse groep mensen.'

Beluister de podcast >>

Of klik hier voor het overzicht van alle podcasts. 

Publiek event 28 maart 2022

De denktank ontmoet elkaar tijdens diverse brainstormsessies; tegelijkertijd gaan verschillende lokale bibliotheken met hun publiek en vrijwilligers over de toekomst van de bibliotheek in gesprek. De denktank, bibliotheken en vooral ook de gebruikers van de bibliotheek komen samen tijdens een landelijk event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op maandagavond 28 maart 2022. Iedereen is dan welkom om wensen en ideeën voor de bibliotheek van de toekomst te delen, ook bezoekers van buiten van de bibliotheekbranche! Wil je erbij zijn? Meld je aan op de website van Pakhuis de Zwijger.

Klik hier voor meer informatie over de Denktank voor de bibliotheek van de toekomst.

Foto Lara: Yara Jimmink. 

 

Meer nieuws