Praatplaat voor verantwoord mediagebruik in de kinderopvang

Praatplaat voor verantwoord mediagebruik in de kinderopvang

Hoe vergemakkelijk je een gesprek over de urgentie van mediaopvoeding in de kinderopvang? Die vraag kwam naar voren tijdens verschillende netwerkbijkomsten die Probiblio het afgelopen jaar organiseerde, onder anderen voor BoekStartcoaches en leesconsulenten. Team Mediaopvoeding ontwikkelde op verzoek een handige praatplaat.

Adviseur Digitale geletterdheid Maike van Pelt en Marketingadviseur Julia van Haaster maakten samen een eerste conceptschets van de praatplaat. Op 3 december 2020 presenteerden we de uitgewerkte pilotversie tijdens de online Train-de-trainer ‘Voorlezen, kijken, luisteren en spelen in de wereld van nu'. Tijdens deze sessie leren bibliotheekmedewerkers hoe ze pedagogisch medewerkers trainen op het gebied van mediaopvoeding en mediagebruik in de kinderopvang. De praatplaat werd enthousiast ontvangen en alle deelnemers ontvingen de digitale versie. 

Download de praatplaat >>

Aanvragen en feedback

We hebben ook fysieke exemplaren (van stevig foamboard) van de praatplaat gemaakt, die je mee kunt nemen en neer kunt zetten tijdens een gesprek. Handig voor als er straks weer wat meer mogelijkheden zijn om fysiek in de kinderopvang af te spreken! Je kunt ook een stapeltje in A4-formaat achterlaten bij je klant.

Heb je interesse in de fysieke versie? Vraag een of meer exemplaren aan via mediaopvoeding@probiblio.nl. Uiteraard kun je de praatplaat ook zelf uitprinten in het gewenste formaat. We horen ook graag over je ervaringen en feedback!

Meer nieuws