Probiblio gecertificeerd!

Probiblio gecertificeerd!

Probiblio ontvangt op 2 september, als eerste Provinciale Ondersteuningsinstelling in Nederland, een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoen we aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen.

Probiblio scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid en van de organisatie en diensten. Met het certificaat hebben we de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen. Het certificaat is vier jaar geldig.

We zijn natuurlijk heel erg blij met deze certificering. Anne Rube, directeur van Probiblio: ‘We hebben allemaal bijgedragen aan het beeld wat we aan de auditoren hebben kunnen presenteren. Deze certificering is dus een compliment aan de hele organisatie. We hebben er zin in om de verbeterpunten aan te pakken. Steeds beter en professioneler worden is een ambitie die energie geeft.’

Anne haalt nog een mooi citaat aan van de auditor die namens CBCT langs geweest is:

‘De kracht van Probiblio ligt in het meebewegen met de veranderingen in het bibliotheekwerk. De gezonde financiële situatie staat mede borg voor de toekomstbestendigheid van de organisatie.’

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Meer nieuws