Probiblio zoekt een Adviseur Digitale geletterdheid

Probiblio zoekt een Adviseur Digitale geletterdheid

Deze vacature is inmiddels vervuld.

Wil jij 39 bibliotheekorganisaties helpen met het verbeteren van hun dienstverlening op het gebied van digitale geletterdheid? Dan zoekt Probiblio jou.

  • 36 uur per week
  • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 9 of 10 cao Openbare Bibliotheken)
  • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland
  • Reageer vóór 30 augustus 2021

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies op het gebied van digitale geletterdheid. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De branche werkt met ingang van 2021 op basis van de Netwerkagenda. De Netwerkagenda is bedoeld om te zorgen voor versterking en verbinding en om de gezamenlijke focus richting te geven. Probiblio heeft dit vormgegeven in 5 opgaven, waaronder de opgave Digitale geletterdheid. De komende tijd groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als adviseur digitale geletterdheid  denk je met bibliotheken mee over hun strategie op dit onderwerp, werk je samen (met de collega’s uit het cluster Onderwijs& Kinderopvang) met bibliotheken aan het versterken van de verbinding tussen leesbevordering en digitale geletterdheid,  denk je mee hoe een bibliotheek komt tot een verrassende programmering, denk je mee over een jeugdafdeling die verleid tot lezen (al dan niet op een digitale manier). Het team speelt een belangrijke rol bij de ontwikkelingen in de bibliotheken op het gebied van digitale geletterdheid.

Je komt in het team Educatie. We ondersteunen bibliotheken bij hun dienstverlening aan het onderwijs en kinderopvang. Maar wij dragen er ook aan bij dat bibliotheken succesvol zijn in het bevorderen van digitale geletterdheid bij kinderen (en volwassenen). Digitale geletterdheid is het geheel van mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en computational thinking.

Wat vragen we van jou?

Je wil een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbaar bibliotheekwerk. Dat kun je omdat je een goede projectleider bent, je weet hoe je anderen meeneemt in een strategisch proces, je creatief bent in het voortbouwen op de ingezette vernieuwing en je er van houdt om je collega’s in een sterke positie te zetten.

Jij hebt:

  • een opleiding en werk-/denkniveau op tenminste hbo-niveau
  • minimaal 4 jaar ervaring als adviseur
  • bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid
  • ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen.
  • ervaring in projectleiding in multidisciplinaire teams

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 30 augustus a.s. Stuur je cv en motivatiebrief naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Erica Vos-Meijer, met vermelding van de functietitel. 

Het eerste gesprek zal plaatsvinden op donderdag 2 september en het tweede op dinsdag 7 september.

Vragen? Bel dan Erica Vos-Meijer, manager Educatie: 023 55 46 213.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Meer nieuws