Probiblio zoekt een Adviseur basisvaardigheden

Probiblio zoekt een Adviseur basisvaardigheden

Wil jij 39 bibliotheekorganisaties helpen met het verbeteren van hun dienstverlening op het gebied van basisvaardigheden? Dan zoekt Probiblio jou.

  • 36 uur per week
  • Jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 9 cao Openbare Bibliotheken)
  • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies op het gebied van geletterdheid. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De branche werkt met ingang van 2021 op basis van de Netwerkagenda. De Netwerkagenda is bedoeld om te zorgen voor versterking en verbinding en om de gezamenlijke focus richting te geven. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven, waaronder de opgaven Meedoen met de maatschappij en Digitale geletterdheid. De komende tijd groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als adviseur basisvaardigheden adviseer je bibliotheken hoe zij in samenwerking met het lokale netwerk kunnen inzetten op basisvaardigheden en digitale inclusie. Je werkt samen met bibliotheken aan het vergroten van de basisvaardigheden bij de inwoners, om zo de zelfredzaamheid van de inwoners te vergroten. Denk daarbij aan de gezinsaanpak laaggeletterdheid, gecijferdheid, digitale inclusie of inburgering. Je signaleert kansen voor de ontwikkeling van de dienstverlening, zowel intern bij Probiblio als bij de bibliotheken. Je onderhoudt het netwerk van (basisvaardigheden)specialisten en treedt voor hen op als vraagbaak.

Je komt in het team Educatie. We ondersteunen bibliotheken ook bij hun dienstverlening aan het onderwijs en kinderopvang en wij dragen er aan bij dat bibliotheken succesvol zijn in het bevorderen van (digitale) geletterdheid bij kinderen (en volwassenen).

Maak kennis met adviseur Basisvaardigheden Josja Pieterse >>

Wat vragen we van jou?

Je wilt een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbaar bibliotheekwerk. Dat kan je omdat je een enthousiasmerende persoonlijkheid hebt, een zelfstandige werker bent (en tegelijkertijd ook een goede teamspeler).

Jij hebt/bent:

  • een opleiding en werk-/denkniveau op tenminste hbo-niveau
  • minimaal 2 jaar ervaring als adviseur
  • bent op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen, het sociaal domein en bibliotheek & basisvaardigheden en de ontwikkelingen op dit gebied
  • ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. Uiteraard ontvang je van ons een laptop, telefoon, vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap en een fijne thuiswerkplek. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we nadrukkelijk iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 30 augustus. Stuur je cv en motivatiebrief naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Isabel Dagelet, met vermelding van de functietitel.

De gesprekken vinden plaats in augustus en september. Dit hangt af van het moment waarop je solliciteert.

Vragen? Bel dan Isabel Dagelet, HR adviseur: 06 12 98 41 93.

Meer nieuws