Probiblio zoekt een Adviseur Bedrijfsprocessen

Probiblio zoekt een Adviseur Bedrijfsprocessen

Wil jij 39 bibliotheekorganisaties helpen met het verbeteren van hun bedrijfsprocessen? Dan zoekt Probiblio jou.

 • 32 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 10 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland
 • Reageer vóór 25 april 2021
   

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De komende tijd groeit Probiblio door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als adviseur Bedrijfsprocessen help je de bibliotheken hun processen vormgeven én verbeteren. Je begeleidt hen bij het implementeren van procesmatig werken en 'continu verbeteren' in de organisatie. Daarnaast koppel je de bedrijfsprocessen aan informatiesystemen.

Hier komt onder andere bij kijken:

 • Je vertaalt bedrijfsprocessen naar effectieve en klantgerichte werkwijzen
 • Je zet trajecten op om het procesmatig denken en 'continu verbeteren' in bibliotheken te borgen. 
 • Je adviseert over het opstellen van KPI’s en de beschrijving van bedrijfsprocessen. 
 • Je zorgt – samen met anderen – dat maatschappelijk effect meetbaar is, en er bruikbare stuurinformatie is.
 • Je vertaalt de procesinrichting naar de bijbehorende eisen voor een passende informatiestructuur, en andersom

Je komt in het team Organisatieadvies. We versterken de organisatieontwikkeling bij bibliotheken en adviseren onder andere over bedrijfsvoering en verdienmodellen. Omdat we optrekken met andere disciplines zoals marktkennis en automatisering & digitalisering, werken we aan heel verschillende én interessante projecten. Van het vormgeven van multifunctionele organisaties tot het ontwikkelen van KPI’s voor nieuwe verdienmodellen. Ons team zal het komende jaar flink groeien.

Wat vragen we van jou?

Je wil een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbaar bibliotheekwerk. Dat kun je, omdat je een sterke projectleider bent, en goed bekend met adviestrajecten rond procesinrichting. Je bent ondernemend, analytisch, en je weet hoe je mensen en expertises kunt verbinden. Je spreekt de taal van automatisering en digitalisering.

Jij hebt:

 • een universitaire opleiding bedrijfskunde of vergelijkbaar
 • minimaal 5 jaar ervaring in advisering over implementatie procesmanagement
 • ervaring met methodieken als Lean-, Agile-, INK in verandertrajecten, en 'continu verbeteren'
 • ervaring in projectleiding in multidisciplinaire teams 
 • gecertificeerd LSS Blackbelt is een pré

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We ontvangen je reactie graag vóór 25 april 2021. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Sabine Margés-van Tongeren, met vermelding van de functietitel. Gesprekken plannen we op 10 mei (tweede gesprek op 18 mei).

Vragen? Bel dan Sabine Margés-van Tongeren, afdelingshoofd Organisatieadvies: 06 41 56 49 89.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

 

Meer nieuws