Probiblio zoekt een Adviseur digitale geletterdheid

Probiblio zoekt een Adviseur digitale geletterdheid

Wil jij 39 bibliotheekorganisaties helpen met het verbeteren van hun dienstverlening op het gebied van digitale geletterdheid? Dan zoekt Probiblio jou.

  • 36 uur per week
  • Contract voor bepaalde duur tot 1 juni 2022 ivm tijdelijke vervanging
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 10 cao Openbare Bibliotheken)
  • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies op het gebied van digitale geletterdheid. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De branche werkt met ingang van 2021 op basis van de Netwerkagenda. De Netwerkagenda is bedoeld om te zorgen voor versterking en verbinding en om de gezamenlijke focus richting te geven. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. De komende tijd groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Jouw rol

Als adviseur digitale geletterdheid denk je met bibliotheken mee over hun strategie op dit onderwerp, werk je samen (met de collega’s uit het cluster Onderwijs & Kinderopvang) met bibliotheken aan het versterken van de verbinding tussen leesbevordering en digitale geletterdheid, denk je mee hoe een bibliotheek komt tot een verrassende programmering, denk je mee over een jeugdafdeling die verleid tot lezen (al dan niet op een digitale manier) en coach je collega’s uit je team. Binnen deze functie houd je je vooral bezig met de digitale geletterdheid van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Het team speelt een belangrijke rol bij de ontwikkelingen in de bibliotheken op het gebied van digitale geletterdheid.

Je komt werken in het team Educatie. We ondersteunen bibliotheken bij hun dienstverlening aan het onderwijs en kinderopvang. Maar wij dragen er ook aan bij dat bibliotheken succesvol zijn in het bevorderen van digitale geletterdheid bij kinderen (en volwassenen). Digitale geletterdheid is het geheel van mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en computational thinking. Detachering behoort in deze functie tot de mogelijkheden. 

Wat vragen we van jou?

Je wil een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbaar bibliotheekwerk. Dat kun je, omdat je een goede projectleider bent, je weet hoe je anderen meeneemt in een strategisch proces, bent creatief bij het bedenken van oplossingen en houdt er van om je collega’s in een sterke positie te zetten.

Jij:

  • Hebt een opleiding en werk-/denkniveau op tenminste hbo-niveau.
  • Hebt minimaal 5 jaar ervaring als adviseur en/of coach.
  • Bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid.
  • Hebt ervaring in het geven van trainingen en presentaties voor diverse doelgroepen.
  • Hebt ervaring in projectleiding in multidisciplinaire teams.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

Stuur je cv en motivatiebrief naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Erica Vos-Meijer, met vermelding van de functietitel. 

Vragen? Neem contact op met Erica Vos-Meijer, manager Educatie: 023 55 46 213.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Meer nieuws