Probiblio zoekt een senior adviseur Marketing

Probiblio zoekt een senior adviseur Marketing

Wil jij 39 bibliotheken ondersteunen op het gebied van marketing en communicatie? Dan zoekt Probiblio jou!

 • 32 of 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 10 of 11 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Hoofddorp en je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies over hun dienstverlening en bij hun bedrijfsvoering. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, beleid voor medewerkers en vrijwilligers, marketingcampagnes of programma's voor basisvaardigheden en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven, zoals omschreven in ons Meerjarenplan. De komende jaren groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Jouw rol

Je gaat aan de slag met verschillende marketingvraagstukken van bibliotheken. Je bent een strategische sparringpartner voor collega’s én bibliotheken, je weet wat er speelt binnen en buiten de branche op jouw vakgebied en weet dit te vertalen naar kansen voor de bibliotheek. Aan afwisseling geen gebrek: de ene dag begeleid je een positioneringstraject, de volgende dag organiseer je een inspirerende werksessie over bijvoorbeeld contentstrategie voor bibliotheken.

Hoe doe je dat? Onder andere door:

 • te adviseren over positionering en branding, passend bij de landelijke merkstrategie;
 • te adviseren over doelgroepgericht denken en werken;
 • een bijdrage te leveren aan multidisciplinaire projecten binnen onze maatschappelijke opgaven, zoals digitale geletterdheid of meedoen met de maatschappij;
 • je kennis en visie ook te delen via blogs, artikelen en whitepapers.

Je gaat werken met 12 enthousiaste en betrokken collega’s in het team marketing & onderzoek. Wij zetten onze marketing- en onderzoekexpertise in om ervoor te zorgen dat alle bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland hun maatschappelijke waarde steeds groter maken.

Wat vragen we van jou?

Je wilt een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbare bibliotheken. Dat kan je omdat je een verbinder bent en anderen met jouw enthousiasme weet te overtuigen. Jij kan prima zelfstandig werken en bent tegelijkertijd ook een goede teamspeler.

Jij hebt/bent:

 • een relevante opleiding op HBO/WO niveau;
 • tenminste 5 jaar werkervaring in een marketing adviesfunctie;
 • ondernemend en resultaatgericht;
 • een sterke drive om te verkennen;
 • strategisch inzicht;
 • sterk in projectmatig werken;
 • flexibel en stelt de klant centraal;
 • een drive om maatschappelijke impact te maken.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans en thuiswerkmogelijkheden. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. Uiteraard ontvang je van ons een laptop, telefoon, vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap en een fijne thuiswerkplek. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – ook nu we nog steeds hybride werken (deels op kantoor, deels vanuit huis).

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 26 augustus 2022. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Miranda de Jong (Manager marketing & onderzoek) met vermelding van de functietitel. Gesprekken plannen we in week 36 (2e gesprek week 37).

Vragen? Bel dan met Isabel Campuzano Dagelet, HR adviseur op 06-12984193.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Meer nieuws