Probiblio zoekt een Afdelingsmanager Logistiek & Collecties

Probiblio zoekt een Afdelingsmanager Logistiek & Collecties

Wil jij 39 bibliotheken ondersteunen bij hun dienstverlening rondom de collectie? Dan zoekt Probiblio jou!

 • 32 - 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 12 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Nieuw-Vennep /Hoofddorp en je bent af en toe op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies over hun dienstverlening en bij hun bedrijfsvoering. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om onderzoek, digitalisering, beleid voor medewerkers en vrijwilligers, marketingcampagnes of programma's voor basisvaardigheden en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. De komende jaren groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Jouw rol

De afdeling Logistiek & Collecties verzorgt in opdracht van de bibliotheken het transport van boeken tussen alle bibliotheekorganisaties en zo’n 270 vestigingen. Dat transport zorgt ervoor dat nieuwe boeken in de bibliotheek geleverd worden en dat bibliotheekleden gereserveerde boeken in hun eigen vestiging kunnen afhalen. Ook verzorgt de afdeling vanuit het eigen magazijn de levering van collecties aan bibliotheken. Die collecties vormen een aanvulling op de eigen collectie van bibliotheken en worden door de bibliotheken bijvoorbeeld aan scholen of leeskringen ter beschikking gesteld. De afdeling bestaat uit twee coördinatoren, vijf collectiemedewerkers en 17 chauffeurs.

Probiblio is ingericht volgens een matrixstructuur, gestoeld op het opgavegericht werken. Binnen de opgaves werkt Probiblio integraal aan de uitdagingen waar de bibliotheek voor staat. Voor jouw werkzaamheden betekent dit dat je leiding geeft aan je eigen afdeling én afdelings-overstijgende projectteams. Binnen je deelopgave stuur je projectleiders en adviseurs aan die vanuit diverse afdelingen hun kennis en expertise leveren aan jouw doelstellingen.

Hoe doe je dat? Onder andere door:

 • Zichtbaar zijn op de werkvloer
 • Je bent verantwoordelijk voor personeelsbeleid en de ontwikkeling van je medewerkers
 • Als opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de resultaten van jouw deelopgave
 • Samen met coördinatoren en projectleiders je dienstenpakket ontwikkelen
 • Samen met je collegamanagers het beleid van Probiblio vertalen naar de werkvloer

Wat vragen we van jou?

Je wilt een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbare bibliotheken. Dat kun je, omdat je een enthousiasmerende persoonlijkheid hebt en een zelfstandige werker bent (en tegelijkertijd ook een goede teamspeler).

Jij hebt/bent:

 • HBO werk- en denkniveau
 • 5 jaar ervaring in een leidinggevende positie
 • Ervaring in het ontwikkelen en implementeren van een visie op de middellange termijn
 • Ervaring in procesmanagement
 • Ervaring in logistieke dienstverlening is een pré
 • Je staat zo stevig in je schoenen, dat je je team de ruimte geeft
 • Resultaatgericht en besluitvaardig
 • Flexibel en communicatief
 • Organisatiesensitief

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. Uiteraard ontvang je van ons een laptop, telefoon, vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap en een fijne thuiswerkplek. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

Ben jij die enthousiaste manager Logistiek & Collecties? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren. Stuur je brief met cv aan ERLY, the consulting company, t.a.v. drs. Miranda Been, telefoon (035) 5430088, e-mail: sollicitatie@erly.nl o.v.v. ref. nr. 59044 (manager Logistiek & Collecties).

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen. Probiblio hecht dan ook veel waarde aan diversiteit binnen de organisatie. We nodigen graag iedereen uit om te reageren.

Meer nieuws