Probiblio zoekt een chauffeur

Probiblio zoekt een chauffeur

Ga jij graag de weg op om 39 bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland van boeken te voorzien? Dan zoekt Probiblio jou!

 • 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 5 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Nieuw-Vennep

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 270 vestigingen in 98 gemeentes. De bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies over hun dienstverlening en bij hun bedrijfsvoering. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, beleid voor medewerkers en vrijwilligers, marketingcampagnes of programma's voor basisvaardigheden en educatie.

Jouw rol

Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor de tijdige levering van het dagelijks aanbod aan materialen aan bibliotheken, scholen en zorginstellingen volgens de vastgestelde routes. Je werkt 4 dagen per week van 9 uur in een wisselend rooster van maandag tot en met vrijdag. De werktijden zijn van 07.00 uur tot 16.45 uur. Je bent verantwoordelijk voor een correcte afhandeling en hebt direct contact met de klant. Je bent een visitekaartje van de organisatie, ook onderweg door correct gedrag in het verkeer.

Hoe doe je dat? Onder andere door:

 • Laden en lossen van kratten met behulp van steekwagen of container;
 • Sorteren van de materialen tijdens en na de route;
 • Dagelijks algemeen onderhoud van de vrachtwagen;
 • Assisteren, waar nodig, bij de praktische uitvoering van werkzaamheden op de afdeling.

Je gaat werken met enthousiaste en betrokken collega’s in het team Logistiek en Collecties. Deze afdeling draagt zorg voor een efficiënte uitvoering van het fysieke transport van media tussen bibliotheken onderling en tussen bibliotheken en Probiblio. De elf vrachtwagens maken hiervoor wekelijks meer dan 500 stops.

Lees ook dit interview met Fred Koolhaas, over een dag aan het werk als chauffeur bij Probiblio >>

Wat vragen we van jou?

Je beschikt over een teamgeest, resultaatgerichtheid en goede sociale vaardigheden. Je bent klantgericht, flexibel en kan nauwkeurig werken.

Jij hebt/bent:

 • Rijbewijs BC en Code 95;
 • Minimaal 1 jaar rij-ervaring;
 • Flexibel inzetbaar;
 • Bereid om bij ziekte en vakanties van collega’s in te vallen.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. Uiteraard ontvang je van ons werkkleding, werkschoenen, een koffie/theevergoeding per dag en een vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we gedeeltelijk vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 10 februari 2023. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Damy Heijsteeg, met vermelding van de functietitel.

Vragen? Bel dan Damy Heijsteeg, Manager Logistiek en collecties: 06 26 27 88 49 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Meer nieuws