Probiblio zoekt een Functioneel beheerder automatisering & digitalisering

Probiblio zoekt een Functioneel beheerder automatisering & digitalisering

Ben jij een ervaren functionele beheerder die de bibliotheken wil helpen bij het dagelijks gebruik van het Wise-bibliotheeksysteem? Dan zoekt Probiblio jou.

 • 32-36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 8 cao Openbare Bibliotheken)
 • In Hoofddorp
 • Reageren kan tot 1 juli 2022

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, het personeel, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. De komende jaren groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Jouw rol

Als functioneel beheerder ben je het aanspreekpunt voor de bibliotheken omtrent het gebruik van het Collectieve Bibliotheeksysteem Probiblio Wise. Met jouw kennis en je communicatieve vaardigheden weet je de gebruikers uitstekend te adviseren en te ondersteunen. Met een scherpe analyse zorg je voor de juiste oplossingen bij incidenten en draag je bij aan het continu verbeteren van de dienstverlening door behoefte van de gebruikers te vertalen naar nieuwe functionaliteiten. Je bent accuraat en scherp op de juistheid en volledigheid van de gegevens en instellingen in het bibliotheeksysteem.

Naast het functioneel beheer ben je verantwoordelijk voor het beheer van de catalogus. Je bewaakt en zorgt er voor dat de bibliografische gegevens, zoals titelbestanden en titelbeschrijvingen, volledig en juist zijn ingevoerd. Je ondersteunt direct en indirect de bibliotheken bij het opstellen collectieprofielen en werkt mee aan een optimale budget en bestelbeheer van de bibliotheken.

Waar kom je werken

Je komt werken in het team Automatisering & Digitalisering. Wij ondersteunen en verzorgen de informatievoorziening voor onze bibliotheken. Denk aan het beheer van het bibliotheekautomatiseringssysteem, maar ook advies over informatievraagstukken. Daarnaast ontwikkelen we samen met marktpartijen nieuwe innovatieve producten, zoals de Bieb-app. Kortom, we spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening van bibliotheken. Dat doen wij niet alleen. Samen met de andere teams werken wij aan projecten om de bibliotheken te helpen in creëren van maatschappelijke waarde.

Wat vragen we van jou?

Je hebt de dienstverlenende instelling én het talent om tevreden gebruikers optimaal en met veel plezier  te laten werken met het bibliotheeksysteem. Je bent de accurate analist die proactief bijdraagt aan een betrouwbare en volledige informatievoorziening, zodat de bibliotheken hun klanten goed kunnen bedienen en een complete collectie kunnen aanbieden.

Jij hebt:

 • HBO denk- en werkniveau;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met Functioneel beheer;
 • Kennis en ervaring met en van informatiesystemen en -beheersprocessen;
 • Kennis en ervaring met de bibliotheek en bibliografische metadata is een pré.

Jij bent:

 • Communicatief vaardig en luister je vooral goed;
 • Klantvriendelijk en zeer servicegericht;
 • Flexibel, proactief en resultaatgericht;
 • Accuraat en analytisch.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Reageren

We zien je reactie graag vóór 1 juli. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Roger van der Wal, met vermelding van de functietitel. Gesprekken plannen we tussen 1 en 15 juli.

Vragen? Neem contact op met Roger van der Wal; afdelingshoofd: 06 12 98 4563

Meer nieuws