Probiblio zoekt een Informatiemanager automatisering & digitalisering

Probiblio zoekt een Informatiemanager automatisering & digitalisering

Ben jij een informatiemanager die de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland wil begeleiden in hun digitale transformatie? Dan zoekt Probiblio jou. 

 • 32 - 36 uur per week
 • Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 10 cao Openbare Bibliotheken)
 • In Hoofddorp

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, het personeel, marketing, of om de collectie of programma's voor mediawijsheid en educatie.

Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. De komende jaren groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Jouw rol

Je hebt een heldere visie op IT en je hebt het talent om deze om te zetten in innovatieve digitale oplossingen. Je bent de verbinder die de informatiebehoefte van mensen en de bedrijfsvoering samenbrengt in concrete eindproducten.

Je stelt informatieplannen op en brengt samenhang in de verschillende applicaties en informatieobjecten, zodat ze optimaal functioneren als een wendbaar geheel. Je bewaakt de samenhang door het vervangen, toevoegen van juiste onderdelen om de informatievoorziening toekomst vast en flexibel te houden.

Je geeft leiding en neemt deel aan projecten. Je adviseert bij informatievraagstukken en met neemt een leidende in marktoriëntatie, aanbestedingstrajecten en implementaties.

Kortom: een veelzijdige invulling van het informatiemanagement, voor iemand die invulling geeft aan de digitale transformatie van de bibliotheken op landelijk en lokaal niveau.

Waar kom je werken

Je komt werken in het team Automatisering & Digitalisering. Wij ondersteunen en verzorgen de informatievoorziening voor onze bibliotheken. Denk aan het beheer van het bibliotheekautomatiseringssysteem, maar ook advies over informatievraagstukken. Daarnaast ontwikkelen we samen met marktpartijen nieuwe innovatieve producten, zoals de Bieb-app. Kortom, we spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening van bibliotheken. Dat doen wij niet alleen. Samen met de andere teams werken wij aan projecten om de bibliotheken te helpen in creëren van maatschappelijke waarde.

Wat vragen we van jou?

Je hebt de dienstverlenende instelling én het talent om tevreden gebruikers optimaal en met veel plezier  te laten werken met het bibliotheeksysteem. Je bent de accurate analist die proactief bijdraagt aan een betrouwe en volledige informatievoorziening, zodat de bibliotheken hun klanten goed kunnen bedienen en een complete collectie kunnen aanbieden.

Jij hebt:

 • Een afgeronde post-hbo- of wo-opleiding informatiemanagement (bijvoorbeeld bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde of bedrijfsinformatiekunde);
 • Stevige werkervaring op het raakvlak tussen business en IT (bijvoorbeeld als informatiemanager, business consultant, applicatiebeheerder of IT-consultant);
 • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van een visie die op middellange termijn gericht is (2-3 jaar);
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het oplossen van complexe informatievraagstukken en de inzet van moderne technologische oplossingen;
 • Eervaring met het leiden van projecten;
 • Kennis en ervaring met informatiearchitecturen;
 • Kennis van methoden zoals BiSL, Agile/Scrum en design thinking.

Jij:

 • Kunt de informatiebehoefte vertalen in informatiebeleid, informatiearchitectuur, concrete projecten en verbeterde IT-diensten;
 • Bent gericht op samenwerking en levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat;
 • Bent een stevige gesprekspartner voor alle interne en externe stakeholders en beschikt over tact en sterke communicatieve vaardigheden;
 • Bent gericht op het bouwen en onderhouden van goede relaties met de bibliotheken en andere stakeholders;
 • Hebt een proactieve houding gericht op het behalen van doelen en resultaten;
 • Bent in staat zelfstandig problemen en verbeterpunten te signaleren en creatieve en realistische oplossingen te vinden.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Reageren

Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Roger van der Wal, met vermelding van de functietitel. 

Vragen? Neen contact op met Roger van der Wal; afdelingshoofd: 06 12 98 4563 of RvdWal@Probiblio.nl.

Meer nieuws