Probiblio zoekt Afdelingsmanager Organisatieadvies

Probiblio zoekt Afdelingsmanager Organisatieadvies

Ben jij een krachtige, betrokken en klantgerichte leidinggevende? Dan zoekt Probiblio jou!

  • 32 - 36 uur per week
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal 12 cao Openbare Bibliotheken
  • Standplaats Hoofddorp; je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies over hun dienstverlening en bij hun bedrijfsvoering. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om onderzoek, digitalisering, beleid voor medewerkers en vrijwilligers, marketingcampagnes of programma's voor basisvaardigheden en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. Probiblio is een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Jouw rol

Als afdelingshoofd zit je vooraan in de keten van vernieuwing, zowel intern als extern. In samenwerking met de stakeholders onderzoek je nieuwe kansen en mogelijkheden, waaruit je concrete en realiseerbare doelen filtert. Het klantbelang staat altijd centraal. We bieden producten en diensten aan met toegevoegde waarde voor de klant op lange termijn. Het is belangrijk dat je in deze functie de belangen van de bibliotheek onderkent en zichtbaar afweegt.

Je bent verantwoordelijk voor het versterken van integraal werken, binnen en buiten Probiblio. Je bent tevens verantwoordelijk voor de omzet en (door)ontwikkeling van de afdeling, binnen de strategische kaders die je vanuit de organisatie meekrijgt. Daarnaast ben je contactpersoon bij problemen en escalaties naar de andere afdelingen van Probiblio en de bibliotheken.

Je hebt alle activiteiten van de afdeling die uit 11 adviseurs bestaat onder je beheer. Je bent verantwoordelijk voor het personeelsmanagement, de gesprekken die volgen uit de gesprekscyclus en het persoonlijk ontwikkelplan; je voert verzuimgesprekken en versterkt de feedbackcultuur binnen je afdeling. Je werkt nauw samen met de overige 5 afdelingen die bibliotheken op diverse domeinen ondersteunen en adviseren. Je rapporteert aan de Manager Dienstverlenende Afdelingen.

Wat vragen we van jou?

Je bent een ervaren, coachend leidinggevende, betrokken bij je medewerkers. Je hebt ruime ervaring met strategisch organisatieadvies in brede zin en bent boegbeeld vanuit Probiblio richting onze 39 bibliotheken. Je bent in staat adviseurs met een diverse professionele achtergrond integraal te laten samenwerken. Je hebt daarnaast een stevige persoonlijkheid en bent organisatie- en omgevingssensitief, klantgericht en ondernemend. Je ziet kansen en ontwikkelingen en weet die te vertalen naar de dienstverlening. Je bent verbindend, een echte bruggenbouwer tussen de verschillende partijen en weet sturing te geven en koers te bepalen. Je bent niet bang eerlijke gesprekken te voeren, ook als het om moeilijke zaken gaat.

Jij hebt:

  • Een universitaire opleiding bestuurs-, organisatie- of bedrijfskunde of vergelijkbaar;
  • Kennis van en ervaring met verandertrajecten. Je bent in staat om de verkregen inzichten te gebruiken om de koers te bepalen voor de toekomst;
  • Meer dan vier jaar werkervaring als leidinggevende;
  • Aantoonbare ervaring in het aansturen van multidisciplinaire teams.

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

Ben jij die ervaren manager Organisatieadvies met een focus op organisatie ontwikkeling ? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren. Stuur je brief met cv aan ERLY, the consulting company, t.a.v. drs. Miranda Been, telefoon (035) 5430088, e-mail: sollicitatie@erly.nl o.v.v. ref. nr. 59043.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen. Probiblio hecht dan ook veel waarde aan diversiteit binnen de organisatie. We nodigen graag iedereen uit om te reageren.

Meer nieuws