Probiblio zoekt een Marketingadviseur (tijdelijk)

Probiblio zoekt een Marketingadviseur (tijdelijk)

Zoek jij een leuke en afwisselende interim opdracht met veel uitdagende marketingvraagstukken? Dan zoekt Probiblio jou! Wij zoeken een enthousiaste en proactieve marketingadviseur om een van onze collega’s tijdelijk te vervangen.

  • 30 - 32 uur per week
  • Tijdelijk dienstverband, +/- 7 maanden ter vervanging zwangerschapsverlof
  • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (indicatie: schaal 8/9 cao Openbare Bibliotheken)
  • Standplaats Hoofddorp en je bent regelmatig op pad in Noord- en Zuid-Holland

Wat doen we bij Probiblio?

Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 270 vestigingen in 98 gemeentes. De bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies over hun dienstverlening en bij hun bedrijfsvoering. Praktisch, tactisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, beleid voor medewerkers en vrijwilligers, marketingcampagnes of programma's voor basisvaardigheden en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. Vanaf 2021 werken we op basis van de Netwerkagenda. Die zorgt voor versterking en verbinding en geeft de branche een gezamenlijke focus. Probiblio heeft dit vormgegeven in vijf opgaven. De komende jaren groeit Probiblio verder door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Jouw rol

Als marketingadviseur ga je aan de slag met verschillende marketingvraagstukken van bibliotheken. De ene dag ben je bezig met een marketingadvies voor één bibliotheek, de volgende dag met het organiseren van een werksessie met meerdere bibliotheken. Aan afwisseling geen gebrek; zo ga je onder andere aan de slag met een usability onderzoek voor de website van bibliotheken, het adviseren van bibliotheken over hun online marketingstrategie en een workshop schrijven voor het web. Ook speel je een rol in projecten buiten het marketing vakgebied, zoals de verduurzaming van de bibliotheek, leesbevordering onder jongeren, de landelijke programmeursdag en Bibliotheekplaza (hét jaarlijkse congres voor bibliotheekprofessionals).

Je gaat werken met enthousiaste en betrokken collega’s in het team Marketing & Onderzoek. Het team bestaat uit 7 marketingadviseurs en 6 onderzoekers. Je krijgt een afwisselend takenpakket en er is veel ruimte voor eigen inbreng. We werken in projecten waarin je tastbare resultaten kunt neerzetten.

Er heerst een informele cultuur en we werken hybride; vanuit huis, op kantoor (Hoofddorp) of op locatie bij een bibliotheek (in Noord- en Zuid-Holland). 

Wat vragen we van jou?

Je wilt een bijdrage leveren aan het succes en de toekomst van openbare bibliotheken. Dat kan je omdat je enthousiast bent met een gezonde dosis lef.

Jij hebt/bent:

  • Een relevante opleiding op HBO-/WO-niveau;
  • Ervaring in projectmatig werken en een adviserende rol;
  • Kennis van online marketing;
  • Resultaatgericht en stelt de klant centraal;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).

Werken bij Probiblio

Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo'n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. Uiteraard ontvang je van ons een laptop, telefoon, vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap en een fijne thuiswerkplek. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren

Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Miranda de Jong, met vermelding van de functietitel. Gewenste startdatum is maandag 13 maart 2023.

Vragen? Bel dan Miranda de Jong, Manager Marketing & onderzoek : 06 - 24 55 84 73.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Meer nieuws