Promoot jouw MLP met filmpjes van influencer Gamebawz

Promoot jouw MLP met filmpjes van influencer Gamebawz

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) is een plek in de bibliotheek waar kinderen die moeite hebben met lezen toch een geschikt boek kunnen vinden. Om bibliotheken te helpen bij het promoten van hun MLP en de doelgroep te bereiken, nam Probiblio samen met YouTuber en influencer in de gamewereld Gamebawz 2 filmpjes op. 

Vanwege zijn dyslexie ging Gamebawz (Joran) vroeger zelf ook naar het MLP. Hij is de perfecte ambassadeur om de doelgroep te bereiken.

De filmpjes kunnen bibliotheken inzetten op hun eigen kanalen. Met deze filmpjes wil Probiblio bibliotheken ondersteunen bij de leesbevordering bij kinderen met leesproblemen. 

In het eerste filmpje prijst hij het boek 'In de game zone' aan.

'Vandaag ga ik iets leuks doen, ik ga namelijk naar de bibliotheek!'

In het andere filmpje tipt Gamebawz het boek 'Welke sport past bij jou'.

'Als je lezen nou niet zo leuk vindt, zijn hier alsnog een heleboel leuke boeken te vinden. Bijvoorbeeld het boek 'Welke sport past bij jou?'. Makkelijk te begrijpen en leuk om te lezen.'

Je kunt de filmpjes bekijken op het YouTube-account van Probiblio (en embedden in de communicatie van de bibliotheek), maar je kunt ze ook downloaden via WeTransfer

Tips & Tricks voor communicatie

Gebruik de Tips & tricks voor het plaatsen van de Gamebawz video van onze marketeers om de filmpjes optimaal te gebruiken in jouw communicatie. 

Bekijk ook het filmpje 'Dit is het MLP' >>

Vragen of zelf aan de slag met MLP?

Probiblio kan jouw bibliotheek helpen met de aanpak van het Makkelijk Lezen Plein. In zowel de provincie Noord-Holland als Zuid-Holland is voor deze ondersteuning subsidie beschikbaar.

Voor vragen en meer informatie over Makkelijk Lezen Plein, neem contact op met educatie adviseur Dia Wesseling.

 

Meer nieuws