Provinciale voorleeskampioenen Read2Me! en Pabo bekend

Provinciale voorleeskampioenen Read2Me! en Pabo bekend

De winnaars van de provinciale finales van voorleeswedstrijden Read2Me! en Pabo zijn bekend. Read2Me! winnaars zijn Ashley Yuen (Noord-Holland) en Julian Tokaai (Zuid-Holland). Pabostudenten Chloë IJzelendoorn (Noord-Holland) en Femke Bakker (Zuid-Holland) zijn provinciale winnaars van de Pabo Voorleeswedstrijd. 

Foto boven: winnaar Ashley Yuen

Ashley las voor uit het boek ‘Omgeruild' door Riona Rempt en Julian las voor uit het boek 'Hotel De Grote L' van Sjoerd Kuyper. Zij gaan nu door naar de landelijke finale op 3 juni 2023, waarin winnaars uit heel Nederland zullen strijden om de beste voorlezer uit de brugklas van heel Nederland te worden. Deze feestelijke finale wordt georganiseerd in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht). De presentatie ligt in handen van Elten Kiene. De jury bestaat uit Martine Letterie (auteur), Tes Schmeink (VO-raad) en Thijs Overpelt (@Boekenjongen op Instagram). Lollypop verzorgt de act.

Foto: Julian Tokaai

Chloë IJzelendoorn van Pabo Hogeschool Inholland Alkmaar las een fragment voor uit het boek ‘Krijn - als kajuitwachter de wereld rond’ van Dirk J. Tang. Femke Bakker van Pabo Hogeschool Inholland Den Haag las een fragment voor uit het boek ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noort. Chloë en Femke strijden tegen de andere provinciale voorleeskampioenen op woensdagavond 31 mei 2023 tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in Theater Kikker in Utrecht.

Foto: winnaars Chloë IJzelendoorn en Femke Bakker

Meer informatie

Neem voor vragen over De Nationale Voorleeswedstrijd contact op via voorleeswedstrijd@probiblio.nl.

Meer nieuws