Provinciale winnaars van De Pabo Voorleeswedstrijd 2019 bekend!

Provinciale winnaars van De Pabo Voorleeswedstrijd 2019 bekend!

Pabostudent Jacqueline Rutte is beste voorlezer van Noord-Holland en Pabostudent Dore Zandbergen is beste voorlezer van Zuid-Holland. Zij streden voor deze titel tijdens de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd Noord- en Zuid-Holland op woensdag 17 april. Het was de laatste voorronde die Probiblio organiseerde in aanloop naar de landelijke finale op 28 mei.

Tijdens de provinciale finale streden zeven Zuid-Hollandse en vier Noord-Hollandse finalisten tegen elkaar om een finaleplek te bemachtigen. Jacqueline las een fragment voor uit het boek Schildknaap op het Muiderslot van Arend van Dam. Dore las een fragment voor uit het boek Storm! van Judith Janssen. De boeken waaruit de pabostudenten tijdens de voorleeswedstrijd mogen kiezen horen bij de vensters van de cultuurhistorische canon. Zo leren zij ook dat jeugdboeken hun waarde kunnen hebben bij andere vakken.

Landelijke finale

Op dinsdag 28 mei a.s. zal Jacqueline de provincie Noord- Holland en Dore provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in Theater De Kikker in Utrecht. Jacqueline zit op de Pabo Hogeschool Inholland Haarlem en Dore op de Pabo Hogeschool Leiden.

De Pabo Voorleeswedstrijd

De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. De provinciale finale wordt georganiseerd door Probiblio en BplusC Leiden.

Voor meer informatie kun je mailen naar Lisa Bakker, adviseur Educatie bij Probilio of Desirée van der Zander van Stichting Lezen.

Kijk ook op www.pabovoorleeswedstrijd.nl

Meer nieuws