Regionale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd in Noord- en Zuid-Holland

Regionale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd in Noord- en Zuid-Holland

In maart en april organiseert Probiblio zoals elk jaar de regionale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd. In Noord-Holland doen 30 jonge voorlezers mee en in Zuid-Holland 50. Vind je het leuk om bij de finales te zijn? Meld je dan nu aan.

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat dit jaar 30 jaar. Maar liefst 3.498 scholen organiseerden dit jubileumjaar een schoolwedstrijd - een record! In totaal deden 264.877 kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland mee als voorlezer of luisteraar.

Meest gelezen boeken

Net als voorgaande jaren zijn serieboeken erg populair onder de jonge voorlezers. De boeken uit de serie ‘De waanzinnige boomhut’ van Andy Griffiths en Terry Denton zijn het meest voorgelezen. De series ‘Dagboek van een muts’ en ‘Het leven van een loser’ volgden. Roald Dahl is de meest voorgelezen auteur en Carry Slee de meest voorgelezen Nederlandse auteur.

Noord- en Zuid-Hollandse regionale en provinciale finales van de voorleeswedstrijden

De lokale, regionale en provinciale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd (NVLW) in Noord- en Zuid-Holland worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken, Probiblio en Stichting Lezen. Daarnaast organiseren we ook de voorrondes van de voorleeswedstrijden Read2Me! voor brugklassers en de Pabo Voorleeswedstrijd voor pabo-studenten.

Alle data op een rijtje:

08 maart       NVLW regionale finale in Rotterdam
08 maart       NVLW regionale finale in Ridderkerk
15 maart       NVLW regionale finale in Hoofddorp
18 maart       NVLW regionale finale in Hoorn
19 maart       NVLW regionale finale in Amsterdam
22 maart       NVLW regionale finale in Deflt
22 maart       Read2Me voorleeswedstrijd provinciale finale NH in de OBA
24 maart       Read2Me voorleeswedstrijd provinciale finale ZH in Rotterdam
05 april          NVLW provinciale finale NH in Amsterdam
19 april          NVLW provinciale finale ZH in Rotterdam
21 april          Pabo voorleeswedstrijd provinciale finale NH en ZH (gecombineerd) in Amsterdam

'Deelname vergroot het (lees)zelfvertrouwen en leesplezier'

In het kader van het 30-jarige jubileum van De Nationale Voorleeswedstrijd heeft Stichting Lezen een onderzoek uitgezet onder schoolkampioenen. Daaruit blijkt dat de wedstrijd echt een feest is voor boekliefhebbers en goede lezers. Maar ook kinderen met dyslexie willen laten zien dat zij – met oefening – goed kunnen voorlezen. Deelname aan de wedstrijd vergrootte hun (lees)zelfvertrouwen. De helft van de ondervraagde kinderen geeft aan dat zij door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd meer zin hebben gekregen in lezen.

Vragen?

Heb je een vraag of wil je aanwezig zijn bij één van de wedstrijden? Stuur dan een bericht naar voorleeswedstrijd@probiblio.nl.

Of kijk voor meer informatie:

Meer nieuws