Rijnmondbibliotheken aan de slag met integrale aanpak Makkelijk Lezen

Rijnmondbibliotheken aan de slag met integrale aanpak Makkelijk Lezen

Directeuren van de Rijnmond-bibliotheken willen de regionale bibliotheekdienstverlening gericht op kinderen met leesproblemen verbeteren. Daarom starten ze rondom dit thema een nieuw regionaal project binnen het Makkelijk Lezen Plein (MLP). 

Om de integrale MLP-aanpak te realiseren is er een werkgroep samengesteld, bestaande uit Cora König (Rotterdam), Monique Verweijmeren (Schiedam), Conny Reijngoudt (Aan den IJssel) en Dia Wesseling (Probiblio). Begin oktober lichtte de werkgroep de landelijke aanpak Dyslexie Centraal toe aan projectleiders bij bibliotheken. Ook bespraken ze het digitale aanbod van bibliotheken (met de KB) voor deze specifieke groep. De komende maanden vinden er adviesgesprekken plaats en kunnen de bibliotheken zelf aan de slag.

Meer informatie

Voor meer informatie over de integrale aanpak Makkelijk Lezen kun je contact opnemen met Dia Wesseling.

Update De Makkelijk Lezen-dag

De Makkelijk Lezen dag die we als partner met Uitgeverij Bontekoe organiseren is vanwege corona uitgesteld tot 30 november 2021.

 

Lees ook: 'Ook jouw MLP opschonen? Pak je kans!' Werk je niet in een Rijnmondbibliotheek, maar ben je tijdens de gedeeltelijke lockdown in de gelegenheid om jullie Makkelijk Lezen Plein weer eens op te schonen? Dat kan in deze 10 stappen.

Meer nieuws