Samenwerking KRO-NCRV programma De Monitor

Samenwerking KRO-NCRV programma De Monitor

Na de geslaagde samenwerking rondom het tv-programma Joris’ Kerstboom in 2017 heeft Probiblio een nieuwe stap gezet in de samenwerking met KRO-NCRV. Dit keer werken we samen voor het programma ‘De Monitor’, het onderzoeksjournalistieke platform van de KRO-NCRV. De Monitor onderzoekt maatschappelijke kwesties met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. Een eigentijdse vorm van journalistiek: crowdsourcing.

Op woensdagavond 27 juni organiseren De Monitor en Het Forum Zoetermeer (de vernieuwde bibliotheek Zoetermeer) gezamenlijk de Monitor Meeting: 'Doorbehandelen of niet? Gesprekken over ouderenzorg.’. Met deze Monitor Meetings, die altijd volgen op de tv-uitzendingen, wil KRO-NCRV bijdragen aan het gesprek over belangrijke maatschappelijke kwesties. Bij veel van deze kwesties zijn verschillende lokale partijen betrokken; overheidsinstellingen, instanties, scholen, stichtingen. Op deze avonden wordt rondom een thema een gesprek gefaciliteerd tussen burgers en betrokkenen. Een gesprek waarbij gekeken wordt naar de oorzaken van de problemen, maar ook naar de mogelijke oplossingen. De Monitor-presentator Teun van de Keuken zal dit keer de avond leiden.

De samenwerking met de Bibliotheek is voor KRO-NCRV erg waardevol: zij zien bibliotheken als perfecte partner vanwege de centrale plek in de lokale samenleving. De Bibliotheek weet wat er speelt in hun gemeente en welke partijen voor verandering kunnen zorgen. En voor de Bibliotheek is het een mooie manier om meer ervaring op te doen met het organiseren van een dergelijke activiteit en een goede kans om de bibliotheek te profileren als geschikte plek voor Ontmoeting & Debat. 

De intentie is dat Het Forum Zoetermeer meerdere Monitor Meetings organiseert. Probiblio zal de ervaringen die worden opgedaan bundelen en delen in het netwerk zodat er in meer bibliotheken Monitor Meetings georganiseerd kunnen worden. 

Meer nieuws