SchoolWise en MediatheekWise nieuws

SchoolWise en MediatheekWise nieuws

De scholen zijn weer begonnen en ook de schoolbibliotheken gaan daarmee van start. Voor de leesconsulenten en de medewerkers in de schoolbibliotheek is het even wennen, want de toegangscodes en bevoegdheden van de schoolWise client zijn gewijzigd.

Deze wijzigingen zijn gemaakt om de leerlinggegevens af te schermen in verband met privacy. Alleen de medewerkers die hiervoor bevoegd zijn, hebben toegang tot deze gegevens. De drie nieuwe toegangscodes met bevoegdheden op een rijtje:

  • Alleen innemen en uitlenen
  • Alleen koppelen van exemplaren
  • Uitgebreide bevoegdheden voor de bibliotheek, waarmee leerlinggegevens getoond kunnen worden 

De oude toegangscodes, die eindigen op ‘…scho’ en ‘….pers’ kunnen nog tot eind oktober 2018 gebruikt worden. Daarna worden deze toegangscodes afgesloten en moeten de scholen de nieuwe toegangscodes gebruiken. De nieuwe toegangscodes zijn bekend bij de bibliotheek. Toegangscodes en bevoegdheden voor mediatheekWise worden ook op korte termijn gewijzigd. Voor scholen is de schoolWise zelfbediening gratis te gebruiken. Met de zelfbediening kan op een simpele en aantrekkelijke manier worden uitgeleend en zijn de gegevens afgeschermd. Op de schoolWise servicepagina staat de handleiding om de schoolWise zelfbediening in te stellen.

Meer nieuws