Schrijf je nu in voor de nieuwe ronde van het Lerend Netwerk

Schrijf je nu in voor de nieuwe ronde van het Lerend Netwerk

Let op: de data in dit bericht zijn niet langer actueel. Bekijk hier de laatste stand van zaken.

Op 14 mei start de nieuwe ronde van het Lerend Netwerk. Het Lerend Netwerk is er voor bibliotheekdirecteuren/bestuurders die willen bouwen aan hun eigen rol als leider en aan de bibliotheek van de toekomst. In een groep van gelijkgestemden gaan zij gezamenlijk leren en werken in een programma dat ze zelf vormgeven. Dit leerproces wordt begeleid door leiderschapsinstituut de Baak en is ontwikkeld op initiatief van de drie POI’s Cubiss, Rijnbrink en Probiblio onder de vlag van SPN. Je kunt je vanaf nu inschrijven!

Over het Lerend Netwerk

In opdracht van de SPN en met subsidie van de provincie Noord-Brabant hebben de projectleiders van Cubiss, Probiblio en Rijnbrink het leiderschapsprogramma in samenwerking met de Baak ontwikkeld. Met als belangrijkste doel: kennis en expertise in de branche verbinden. Er zijn designsessies geweest samen met bibliotheekdirecteuren om het programma op te stellen. Hieruit bleek dat er geen behoefte was aan een regulier leiderschapsprogramma, maar aan afstemming over complexe strategische vraagstukken en het verbinden van de al aanwezige kennis en expertise.

Het resultaat is het Lerend Netwerk: opgebouwd uit een deel persoonlijke ontwikkeling, een deel ontwikkeling op organisatieniveau en een deel complexe omgevingsstrategie. Geen dichtgetimmerd lesprogramma, maar een raamwerk met veel ruimte voor de deelnemers om zelf te bepalen welk thema ze willen uitdiepen.

"Er zijn al zoveel visiestukken en leiderschapsopleidingen, maar van elkaar leren was er nog niet in deze vorm. Met het Lerend Netwerk hebben we de mogelijkheid om een beweging te starten en samen meer verandering voor elkaar te krijgen” - Marieke Hezemans, adviseur leiderschap bij Cubiss

 

Inschrijven

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de tweede ronde van het Lerend Netwerk. Meer informatie en de link naar de inschrijving vind je op de website van de SPN. Daar vind je ook een artikel over de ervaringen van de deelnemers in het eerste Lerend Netwerk: 'Eerste lichting Lerend Netwerk zet stap richting gezamenlijke transitie van de branche' (februari 2020).

Lees ook:

Meer nieuws