SPOENK* presenteert bibliotheken met Beste Biebdynamiek 2017

SPOENK* presenteert bibliotheken met Beste Biebdynamiek 2017

Robots programmeren met je vrienden, een nieuwe visie ontwerpen voor de collectiebeleving in de Bibliotheek, drones besturen tot in de nok van het bibliotheekgebouw! Bij de bieb moet je zijn voor zowel nieuwe als oude snufjes, van gewoon lekker lezen in de beste boeken tot het ontwerpen van je eigen werkelijkheid. Welke bibliotheken in 2017 de beste ideeën hadden? SPOENK* Biebdynamiek presenteert de drie winnaars!

Met SPOENK* bieden bibliotheken hun jonge publiek een platform om samen nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe manieren om van alle mogelijke soorten verhalen te genieten. Met je handen of je hoofd, met je verbeelding of ‘in het echt’. Enkele bibliotheken blinken uit in biebdynamiek: ze lopen voorop in het experimenteren en het produceren van nieuwe vormen van toegankelijk en verrassend bibliotheekwerk voor grote publieksgroepen. Om deze reden presenteert SPOENK* dit jaar voor het eerst de uitreiking van de Beste Biebdynamiek, een symbolische prijs voor bibliotheken die hun nek uitsteken en durven te doen!

In willekeurige volgorde, want ze zijn alle drie even innoverend: De Westfriese bibliotheken treden buiten hun oevers en worden door scholen gevraagd voor grote techniek events, 21th centrury skills in optima forma. DOK Delft ontwerpt met DOK-designers een nieuwe beleving en ontsluiting van de jeugdcollectie. Kinderen worden eigenaar van hun prachtig groeiende en bloeiende collectie. En bibliotheek De Boekenberg buit haar bijzondere gebouw tot de nok toe uit door het organiseren van events met een groot publieksbereik, zoals een krokodillen-, Minecraft- en techniek festival.

SPOENK* presenteerde drie winnaars en deelde de verdiende schouderklopjes en veren uit tijdens de winterse uitpakparty op 8 december in de bioscoopzaal van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Dit werd gedaan voor een publiek van leesexperts die een interactieve bioscoopvoorstelling bezochten, vol met trends uit de bibliotheekbranche. Volgend jaar gaat de prijs naar drie nieuwe bibliotheken!

Interactieve Trendcollage

SPOENK* Biebdynamiek staat voor de kracht van de verbeelding op de gastvrije bibliotheekvloer die kinderen en jongeren ziet staan en een podium geeft voor hun passies en talenten. Met deze interactieve bioscoopvoorstelling van twee uur beleef je duurzame trends over jeugd en media, nodig je tafeldames / heren uit voor gesprekken over filmfragmenten en heb je samen met je team, leesexperts, onderwijs en stakeholders een gezellige en leerzame tijd. Karen Bertrams helpt je graag op weg met de voorbereidingen en presentatie voor een eigen voorstelling op maat, e-mail naar kbertrams@probiblio.nl. Hier vind je alle informatie over SPOENK*

Bekijk de testimonials van de drie winnende bibliotheken, door: Marloes Manshanden (Westfriese bibliotheken), Tineke Kistemaker (DOK Delft) en Olga van Reede (De Boekenberg).

Meer nieuws