Start in september: de Maakplaatswerkgroep

Start in september: de Maakplaatswerkgroep

Bouwen, gamen, knutselen, programmeren, 3D printen: maakplaatsen zijn hot! Naar een Bibliotheek met alleen nog maar boeken, moet je behoorlijk goed zoeken. Steeds meer Bibliotheken hebben of willen een maakplaats in de Bibliotheek, zoals een eLAB, iLAB, FabLab, MediaLab of …Lab (zelf in te vullen op de puntjes). Maar er komt behoorlijk wat kijken bij het opzetten van zo’n maakplaats: hoe zorg je voor de benodigde kennis bij de medewerkers, welke spullen zijn er nodig, wie gaan de workshops geven, hoe gaan we dit financieren en hoe weten we wat wel en wat niet werkt?

Om deze reden begint Probiblio in september 2018 met de maakplaatswerkgroep! Denken jullie erover om een maakplaats op te zetten, zijn jullie al bezig of staat er al een maar kun je nog wel een extra zetje in de rug gebruiken? Sluit je dan aan bij de werkgroep en denk mee. Met elkaar wisselen we goede en slechte ervaringen uit, gaan we op bezoek bij verschillende labs, trainen we benodigde vaardigheden en ontwikkelen we een visie en plan voor de maakplaats die goed past bij jouw Bibliotheek. Met elkaar tillen we maakplaatsen naar een hoger level!

Opgeven kan via onderstaand contactpersoon en als je vragen of ideeën hebt, horen we dat natuurlijk graag. Let op: dit is niet hetzelfde als de Makersclub (a.k.a. de knutselclub) daar wordt gewerkt met nieuwe leermiddelen en echt 'gemaakt'.

Meer informatie

Ruud Brok, rbrok@probiblio.nl 

Meer nieuws