Start landelijke campagne #mijnbibliotheek

Start landelijke campagne #mijnbibliotheek

De bibliotheken zijn weer open en om de goede vibes rond de bibliotheek te vieren, starten de VOB en KB met de social mediacampagne #mijnbibliotheek. De campagne roept het publiek op te delen waarom zij zo graag naar de bibliotheek komen.

In januari 2021 presenteerde de VOB de nieuwe merkstrategie van De Bibliotheek. Een nieuwe merkarchitectuur, positionering en merkstrategie met als doel de bibliotheek als motor van een vaardige samenleving neer te zetten en 8 miljoen Nederlanders te verbinden met de bibliotheek.

De campagne #mijnbibliotheek is bedoeld om de persoonlijk beleving van het publiek laden over de volle breedte van de vijf pijlers uit de landelijke merkstrategie:

  1. De Bibliotheek is een laagdrempelige, veilige en waardevrije verblijfs- en ontmoetingsplek voor iedereen;
  2. De Bibliotheek ondersteunt bij en biedt activiteiten voor ‘een leven lang ontwikkelen’: basisvaardigheden en vaardigheden die bijdragen aan blijvende inzetbaarheid;
  3. De Bibliotheek is een essentiële partner bij het stimuleren van leesplezier, het bestrijden van laaggeletterdheid en het opdoen van digitale vaardigheden;
  4. De Bibliotheek is een informatiepunt voor vragen over de (digitale) overheid;
  5. De Bibliotheek biedt een fysieke én online collectie voor jeugd en volwassenen.

Samen dragen we hiermee het grote maatschappelijke belang van de Bibliotheek uit richting de politiek.  

Doe je mee?

Ga jij ook de interactie aan met je achterban? Deel de campagnebeelden via de social mediakanalen van je bibliotheekorganisatie, met de hashtag #mijnbibliotheek. Vergeet niet je directe collega’s mee te nemen in deze campagne. Zo kan iedereen bij de bibliotheek een ambassadeur zijn voor #mijnbibliotheek. De campagne start op maandag 21 juni en loopt tot vrijdag 9 juli. Vanaf dat moment begint het zomerreces in de Tweede Kamer.

Communicatietoolkit

De VOB stelt een communicatietoolkit beschikbaar met 5 verrassende campagnebeelden te gebruiken in de campagne. De beelden bevatten een korte zin die verwijst naar de 5 pijlers uit de merkstrategie. Van elk beeld is er een versie mét en zónder bibliotheeklogo beschikbaar.

Er komt een landingspagina op www.bibliotheek.nl. Je kunt er voor kiezen om de traffic naar deze landingspagina te laten gaan, maar deze kan ook naar de eigen website leiden.

Bekijk de toolkit >>

Vragen?

Voor informatie over de campagne of de toolkit, neem contact op met Toon Kets via: marketingcommissie@debibliotheken.nl.

Meer lezen over de merkstrategie van De Bibliotheek?

Meer nieuws